E2r

Hur tar man bort mattan fördjupningar

Matta fördjupningar förekommer naturligt på grund av möbler rörelser runt huset. De är i allmänhet oundvikliga eftersom mattan är på golvet. De är dock inte exakt vad du skulle vilja kalla trevlig. Den goda nyheten är, det finns många lösningar på avlägsna dessa matta fördjupningar. Läs vidare om några bra tips:

  • Vet de nödvändiga sakerna. Det material du behöver för detta projekt kan redan finnas tillgängliga runt ditt eget kök. Du behöver följande: en vanlig järn, ett ångstrykjärn, en vit kökshandduk, en sprayflaska med vatten, lite is och ett mynt.
  • Använd hushållspapper. Denna metod är som att sätta ånga på mattan med hjälp av handduken. Få din kökshandduk och placera den rätt över indrag märke mattan. Nästa, spraya lite vatten på handduken, se till att du spraya precis rätt mängd vatten på handduken tills den är våt, men inte fuktig. Sedan få vanliga järn, ställ den på medelvärme och börja stryka handduken, vilket skapar ånga. Vänta tills ångan som skapas av järnet är borta och ta sedan bort handduken. Kontrollera resultatet har gjort att din matta. Om det inte finns någon grund måste du öka värmen i järn och upprepa processen tills fördjupningen är äntligen borta.
  • Använd isbitar. En av de huskurer som du kan använda är en isbit. Få lite isbitar och krascha dem på en zip-lock påse eller plast. När du är klar krossa isen, placera dem på indraget märke din matta. Låt det sitta där en stund, så att de smälter. Nu när smält is redan absorberas av mattan kan du börja nu processen. Du kan använda en dammsugare som har potential att absorbera vatten, och sedan köra den på rätt indrag delen tills mattan återställs till sitt naturliga tillstånd. Ett annat alternativ är att använda en mjuk borste. Börja skrubba fördjupningen märket men inte skrubba för hårt eftersom det kan skada mattan. Gör det försiktigt och tålmodigt tills du har tagit bort indrag märket.
  • Använd mynt. Med hjälp av detta material kan kräva en stor insats för att uppnå ett bra resultat, särskilt om indraget är ganska stor. Använd ett mynt är en enkel metod, men kan leverera ett bra resultat, bara ge tid att göra uppgiften. Håll mynt på en vertikal position med två fingrar. Börja sedan gnugga myntet på den indragna delen av mattan. Gör processen tills den är alla färdiga. Denna metod kan ta två till tre gånger för att göra förfarandet för att helt återställa det naturliga tillståndet av mattan.
  • Använd ett ångstrykjärn. Förfarandet är nästan samma som isbitar förfarandet. Ångstrykjärnet kan ge en gud resultat bara att koppla den och vända sig till medelhög värme och lägg den ovanpå den indragna delen av mattan. Flytta järnet sakta fram och tillbaka medan den producerar ånga. Att ångan penetrera mattan, och sedan efter ångan helt absorberas av mattan, upphäva ångstrykjärnet och använda ett vakuum eller borste för att avlägsna indraget. Gör samma process i isen kuben förfarande med en borste eller dammsugare.


Hur tar man bort mattan fördjupningar. Vet de nödvändiga sakerna.
Hur tar man bort mattan fördjupningar. Vet de nödvändiga sakerna.

Nu när du har lärt det rätta sättet att ta bort indrag på din matta, kan du flytta nu dina möbler när du vill utan att oroa dem fula märken. Lycka till och hoppas att detta hjälpte!