E2r

Hur tar man bort mögel lukt från en madrass

Ett eller annat sätt

Ett eller annat sätt, kommer det att komma en tid när du kommer att känna att något är fel om lukten av kudden du sover på. Reda på att din madrass har en mögel svälla kan tyckas vara förödande, särskilt om du har ingen aning om hur man handskas med det. Det kan finnas olika orsaker till mögel luktar men det hela handlar om att det är nödvändigt för dess avlägsnande. Oavsett anledningen till att det är så lukt, är det viktigt att veta hur man tar bort mögel lukt från en madrass. Detta är något bättre än helt ersätter madrass.

Hur tar man bort mögel lukt från en madrass. Exponera båda sidor av madrassen för direkt solljus.
Hur tar man bort mögel lukt från en madrass. Exponera båda sidor av madrassen för direkt solljus.

  • Exponera båda sidor av madrassen för direkt solljus. Så mycket som möjligt, låt den övre delen av madrassen utsättas för solljus. För att andra sidan av madrassen att exponeras också, lägg ner det på en yta som kan utsätta båda sidorna av madrassen. Direkt solljus kan hjälpa på att ta bort mögel lukt från madrassen.
  • Använd bakpulver. Ett hushåll objekt kan du enkelt använda är bakpulver. Bred ut en liten mängd bakpulver över madrassen. Fokusera på strö på sidorna och toppen. Lämna det för ett par timmar. Efter det, använd en dammsugare för att rengöra madrassen. Glöm inte att dammsuga den nedre delen också.
  • Köp husdjur lukt remover. Det finns fall där husdjur kan vara orsaken till den dåliga madrass lukt. För att lösa denna typ av problem, kan du köpa alla märken av sällskapsdjur lukt remover. Dessa speciellt utformade produkter hjälper på att utrota djuret luktar som fäster på madrassen. Så generöst som du måste, spraya på den övre delen av madrassen samt den nedre delen. För ett par dagar, låt madrassen torka i direkt solljus. Vänd över madrassen för att låta den andra sidan läggas i blöt under solen.
  • Spraya vit vinäger. Annan hemmet du kan använda är vit vinäger. Rengör en sprayflaska och sedan fylla den med vit vinäger. Med sprayflaska, spyr god mängd vit vinäger på båda sidor av madrassen. Den blötläggning under värmen från solen regeln gäller även här. Genom att använda ättika, du låter madrassen har en fräschare lukt medan det dödar mögel.
  • Hyra eller köpa djupt ångtvätt. Djupt ångtvätt kan också vara till stor hjälp för dig. Du kan antingen hyra eller köpa djupt ångtvätt och använda verktyg som är speciellt avsedd för möbler på toppen och den nedre delen av madrassen. Tänk behovet av att läsa instruktionerna som anges på renare du använder.


Summan av kardemumman är att du behöver rengöra din madrass så ofta som möjligt. Inte bara vänta på att ha en stark, irriterande lukt innan desinficera och deodorize det. Vet hur man tar bort mögel lukt från en madrass, och du kommer inte längre vara orolig över att få bli av med den dåliga lukten.