E2r

Hur tar man bort pennan från tavlan

Barnen får upphetsad skriva på svarta tavlor

Barn gör blir upphetsad skriva på svarta tavlor. Och bortsett från krita, kommer de att försöka något skriftligt material som pennor, permanent markörer och kritor. Naturligtvis skulle du inte vill att dessa regelbundet förekommer på tavlan. Du vill bara krita på tavlan. Här är några knep för att bli av blyertsmarkeringarna och andra märken på din tavla.

Hur tar man bort pennan från tavlan. Rengör tavlan i en riktning med hjälp av tavlan suddgummi.
Hur tar man bort pennan från tavlan. Rengör tavlan i en riktning med hjälp av tavlan suddgummi.

  • Rengör tavlan i en riktning med hjälp av tavlan suddgummi. Chalkboard suddgummin är tillverkade av mjuk filt och måste dammas vardag. Chalk kommer bara ackumuleras i suddgummi och om du har för mycket kalk, kan det bara börja skriva på tavlan. Starta från övre vänstra hörnet och arbeta nedåt till det nedre vänstra hörnet. Flytta in kolumner för att se till att du går igenom hela tavlan utan att missa en plats. Den suddgummi måste vara ren och torr så du kan behöva damma av krita från gång till gång. När du dammar av suddgummi, gör det utomhus eller annars kritdamm kommer att bosätta sig överallt i rummet, vilket ger dig en annan uppgift för rengöring. Om du inte har en Svarta tavlan suddgummi, kan du också använda en duk eller någon mjuk luddfri trasa eller trasa.
  • Förbered en citronolja indränkt trasa för att torka av tavlan. Bortsett från blyertsmarkeringarna kan citronolja bort även andra märken som bläck. Detta kommer att behöva lite tid att förbereda sig. Skär en mjuk luddfri trasa i en 6 tum x 6 tum fyrkant. Drop två matskedar citronolja i centrum. Vik det tills det är ungefär en 2x2 tums fyrkant. Lägg den i en plastpåse och låt den stå 24 timmar. Bered minst 2 eller 3 i denna. Torka tavlan med denna citronolja indränkt trasa efter att du har rengjort tavlan med den vanliga filt suddgummi. Blyertsmarkeringarna ska komma ut. Använd de andra tygstycken du beredd om den första blir för smutsigt. Låt det lufttorka och inte använda tavlan tills den är helt torr.
  • Blanda 1 del ättika med 8 delar destillerat vatten och använda den som en rengöringslösning. Efter rengöring av tavlan med filten suddgummi, kan du spraya på denna vinäger blandning. Vattnet ska vara ljummet och vinäger ska vara destillerat vit vinäger. Du kan antingen spraya det på tavlan, eller använd en luddfri trasa för att torka av den. Doppa trasan i blandningen och vrid ur den så den inte är helt blöt. Gå över hela tavlan i en rörelse och inte missa en plats. Låt den lufttorka innan du använder tavlan igen.
  • Pröva olika kommersiella tavlan städare. Det finns flera märken att välja mellan. Ditt val beror på hur ofta du behöver rengöra tavlan. Prova en liten del av varje märke för att se vilken som fungerar för dig. De flesta städare komma med tvättsvamp eller sprayer för enkel applicering.


Har dessa rengöringsmedel redo ifall du får dessa blyertsmarkeringarna igen. Troligtvis kommer du att ha flera av dessa oönskade märken på din tavla. Rengör alltid dina suddgummin innan du använder dem igen.