E2r

Hur tar man bort tjära från tyg

Tjära är ett ämne som kan vara svåra att få bort på ytor

Tjära är en substans som kan vara svåra att ta bort på ytor, särskilt på tyg. Detta kan förstöra dina kläder. Den goda nyheten är att du kan ta bort tjära från tyg med vissa hushåll ingredienser. Du får inte tvätta tjära regelbundet eftersom det kan överföra till andra delar av tyget. Ta reda på hur du tar bort tjära från dina kläder och andra tyg genom att följa dessa enkla steg-för-steg-instruktioner.

Hur tar man bort tjära från tyg. Ta bort så mycket tjära som du kan.
Hur tar man bort tjära från tyg. Ta bort så mycket tjära som du kan.

  • Ta bort så mycket tjära som du kan. Om tjära är nyligen färgas på tyget måste du vänta tills den härda först så att du kan ta bort det lätt. Detta är användbart om det är tjock klump av tjära på tyget. För att påskynda processen, placera några isbitar inuti en ziplock plastpåse. Placera plastpåse över tjära och vänta på tjära att hårdna. När det är svårt nog, skal av en kant av tjära och sakta ut tjära blob. Du har nu tagit bort hårda tjära. Det kommer att finnas kvar fläckar på tyget.
  • Använd smör. Smör är något som du kan använda för att ta bort tjära från tyg. Få en liten mängd smör och sprida den över tjära. Gnid smöret med en cirkelrörelse. Var försiktig när du gör detta. Du vill inte smöret att smörja de rena delarna av tyget. Efter ett tag blir det lättare för dig att ta bort kvarvarande tjära på tyget. När tjära är helt borta, skölj av området med varmt vatten för att avlägsna en del av fettet.
  • Använd WD-40. Fettet i WD-40 kommer bidra till att undanröja tjära fläckar från tyget. Spraya inte WD-40 direkt på tyget. Få en ren trasa och spraya lite WD-40 på den. Använd trasan för att försöka ta bort tjära fläckar från tyget. Använd en cirkulär rörelse när gnugga tyget. Efter ett tag kommer du att märka tjäran sakta minska.
  • Tvätta tyget. När tjära har tagits bort, kan du rengöra tyget som du normalt skulle. Det är bättre att använda tyg rengöringsmedel som fungerar bra med fett. Tvätta inte tyget som helhet. Du måste ta bort fett från det färgade området först. Få en bassäng med vatten och tvätta färgade området tills du eliminera all fett från material som du använt. Efteråt, placera tyget i tvättmaskinen och tvätta som vanligt.


Dessa är de alternativ som du har när du vill ta bort tjära fläckar från tyg. Se till att tyget som du arbetar med är tvättbar. Om tyget måste vara kemtvättas, ta den till renare är att ha det professionellt bort. Du kanske också vill ta dyra tyger och lätta tyger till renare istället så att du inte skadar dem. Avlägsna tjära så fort som möjligt så att den inte kommer att sedimentera på tyget.