E2r

Hur tar man bort vatten fläckar från tapeter

Bakgrund är benägen att bli färgad av vatten

Bakgrund är benägen att bli färgas av vatten, antingen genom översvämning, läckor tak och liknande. Om väggen är gjord av trä, kommer tanniner i träet orsaka fläckar på mörkare, vilket gör fläckarna mycket synlig. Det är en mycket ful syn. Det finns tillfällen som du inte riktigt kan undvika att få din tapet färgas. Om fläckarna är inte för mycket, kan du rädda ändå tapeten genom att ta bort vattenfläckar. Om skadan är för stor, kanske det är dags för dig att överväga att strippa den och ersätta den med en ny. Denna artikel kommer att visa dig hur om hur man tar bort vatten fläckar från din tapet utan att ruinera det. Läs på.

Hur tar man bort vatten fläckar från tapeter. Diskmedel och blekmedel.
Hur tar man bort vatten fläckar från tapeter. Diskmedel och blekmedel.

  • Blekmedel. Blanda en 30% lösning av blekmedel med vatten. Doppa en svamp i lösningen och krama överskottet. Svampen ska vara fuktig, inte blöt. Om det är för blött, kommer lösningen sippra in i tapeten och kommer att orsaka mer fläcken och skador. Torka fläcken tills allt har lossnat. Följ med en torr trasa för att torka tapeten.
  • Diskmedel och blekmedel. Fyll en bassäng med ljummet vatten. Blanda den med en halv kopp diskmedel. Blanda väl. Doppa en trasa eller svamp och vrida ur överflödigt vatten och tvål. Den svamp eller trasa bör vara fuktig och inte blöt. Torka fläcken på tapeten. Detta bör rengöra tapeter från smuts och damm. Följ med en torr trasa. Blanda en del blekmedel och två delar vatten. Återigen, doppa en svamp eller trasa och se till att den är fuktig. Torka fläcken tills fläcken lossnar. Låt stå i cirka fem minuter och torka med en torr trasa. För fläckar som har varit på tapeten under en längre tid kan du behöva göra detta några gånger innan de slutligen bort dem.
  • OxiClean. OxiClean är en detergent som kommer i pulverform. Det är också en mångsidig fläckborttagningsmedel, vilket betyder att den kan ta bort fläckar från alla ytor. Blanda en matsked OxiClean med varmt vatten. Doppa en trasa och krama ur överskottet så att den inte blir för blöt. Torka på fläcken tills den tas bort. Följ med en torr trasa.


Det viktiga att komma ihåg är att så fort du ser en fläck på din tapet, ta bort den omedelbart. Fläckar som har stannat längre på tapeten är svårare att ta bort än fläckar som just har bildats. Se till att testa en dold plats först med den lösning som du kommer att använda för att se om det kommer att skada eller missfärga tapeten. Om du ser att när du använder lösningen och förändringar tapeter färg eller bleknar design, sluta att använda lösningen. Om du inte kan hitta någon annan lösning på ditt problem, har en expert till jobbet åt dig. Det kommer att kosta dig, men det är sätt billigare än när du måste byta ut färgade tapeter med en ny. Titta i ditt område för att se vem som kan göra jobbet effektivt.