E2r

Hur täta och polera mässing

Mässing ser mycket imponerande när det är blankt och glimmande

Mässing ser mycket imponerande när det är blankt och glänsande, men sedan heller det ser mycket gamla och deprimerande när det inte! Det är därför det är väldigt viktigt att du tar dig tid att polska mässing, så att det ser mousserande nya. Och för att göra effekten håller längre, ska du täta nyligen polerad mässing. Här är några av de sätt att effektivt täta och polera mässing:

Rengör ytan

Rengör ytan. Det allra första steget är att rengöra mässing yta. Använd en mjuk, ren trasa för att avlägsna alla spår av damm på ytan, men tänk på att använda ett lätt tryck och aldrig gnugga alltför kraftigt. För svåra fläckar såsom smuts, kan du använda en mjuk borste.

Hur täta och polera mässing. Ta bort alla rester från ytan.
Hur täta och polera mässing. Ta bort alla rester från ytan.

Ett annat alternativ för dig är att skapa din egen mässing renare med naturliga ingredienser. Här är några av dina alternativ: använda ketchup eller Worcestershire sås på mässing ytan med trasa, kombinera salt, vinäger och vitt mjöl och tillämpa klistra på ytan och lämna den där i en timme och skölj och polera med trasa, eller gnugga vanlig yoghurt på mässing yta, låt torka och sedan polera. Du kan även överväga att rengöra ytan med en lösning av en matsked salt och 3,3 liter vatten, och skölj sedan och torka noga.

Polera ytan

Polera ytan. Att polera mässing yta, kan du använda kommersiellt tillgängliga mässing rengöringsmedel som Twinkle mässing och koppar Rengöringskit, Weiman Brash polska och Brasso Multi-Purpose Metal polska, alla tillgängliga på amazon.com. Följ instruktionerna noggrant för att få maximal effekt. Efter polering av mässing, är det ett smart drag att gnugga ytan med olivolja med en trasa. Olivolja är effektiv på att fördröja mattas.

Ta bort alla rester från ytan. Om du tycker att ytan har några rester kvar av den polska, är det viktigt att du tar bort det ordentligt. Använd denaturerad alkohol eller xylen (som finns på järnaffärer) för att ta bort rester.

Låt ytan torka

Låt ytan torka. Det är mycket viktigt att du torkar mässing yta helt innan du börjar tillämpa tätningsmedel. Du kan behöva använda en hårtork för detta steg.

Applicera tätningsmedlet. När mässing ytan är helt ren, rester-fri och torr, är du redo att använda tätningsmedlet för att hålla ytan på denna orörda tillstånd.

Mässing ser mycket imponerande när det är blankt och glimmande. Applicera tätningsmedlet.
Mässing ser mycket imponerande när det är blankt och glimmande. Applicera tätningsmedlet.

Applicera tätningsmedlet. Du kanske vill använda klarlack spray försegla mässing yta. Enkelt belägga ytan tunt att skydda ytan och hålla den polerade under lång tid.

En av de mest populära märkena mässing sealer är Everbrite Rostskyddsmålning, finns i järnhandeln. Se till att du följer instruktionerna noga, för bästa resultat. Du bör också arbeta i en väl ventilerad plats.

Där har du det

Där har ni det! Dessa är bara några av de viktigaste sakerna att komma ihåg om du behöver täta och polera mässing. När du framgångsrikt polera och försegla mässing bit, skulle du behöva träna mindre underhåll rengöring på dessa bitar, och det blir lättare att ta bort damm från deras ytor. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!