E2r

Hur till nivå ett betonggolv innan plattsättning

Den enda typ av golv som verkligen kunde stödja kakel skulle vara betong, vilket är lika bra eftersom det är mycket robust och är ofta det perfekta valet. Dock är ett av de största problemen när de fastställer din betonggolv upp att fyllas med kakel, att du inte omedelbart kan märka direkt om det är ojämnt. Det kan vara något mer frustrerande än att inse att betonggolvet har ojämna fläckar i mitten av kakel, som du skulle behöva ta bort brickorna (eventuellt bryta dem det i processen), och korrekt nivå betong innan de tvingas att upprepa hela plattsättning processen igen. För att undvika allt detta, måste du att upptäcka den ojämna marken innan du plattsättning, vilket kan vara svårt att göra med blotta ögat. Förlora inte hoppet dock, det finns sätt att komma runt det problemet, och den här artikeln kommer att fungera som en guide, vilket ger dig en uppsättning instruktioner för att hjälpa dig i rätt utjämning din betonggolv före plattsättning. Det är viktigt att du följer dessa instruktioner, eftersom detta är ett hem förbättring projektet där lärande av sina misstag är helt enkelt inte värt det extra besväret.

Hur till nivå ett betonggolv innan plattsättning. Spot och markera den ojämna marken.
Hur till nivå ett betonggolv innan plattsättning. Spot och markera den ojämna marken.

  • Samla nödvändigt material. Dessa skulle omfatta en hammare och en mejsel, en hink för att hålla en blandning av vatten och golv avjämningsmassa, en lång och flat träskiva utifall, en kvarn (med den lilla vakuum bifogas om möjligt) en markör, och en lång bit av strängen. När du har dessa poster redo, då kan du fortsätta läsa nedan.  
  • Spot och markera den ojämna marken. Chansen finns, kommer det att finnas fler än ett område där betongen inte är nivå, och träskiva hjälper dig att ta reda på exakt var. Helt enkelt lägga brädan på betongen, och skjut den runt för att ta reda på var de ojämna fläckar är-det är så enkelt är det. Alternativt, om du har någon som hjälper dig eller även om du har en familjemedlem runt huset som kan hjälpa dig, ni båda kan hålla långt snöre på motsatta ändar av området, sänka den till marken och långsamt flytta strängen över betongen för att hitta de platser som inte är nivå. Varje gång du ser en, använd din markör och skriva över den så att du kommer ihåg var.
  • Vispa golvet tillbaka till harmoni. Om du upptäcker att vissa områden på marken är alldeles för hög, sedan använda din hammare tillsammans med mejsel för att bryta sig loss alla överskottet betong, medan du använder din slipmaskin på de områden där betongen inte är helt planat, men inte alltför påfallande heller. Beroende på hur många ojämnheter du hittar, kan denna del av processen att ta en hel del tid och ansträngning.
  • Ta hand om de lägre områdena. Nu när du har tagit hand om de delar av betong som var för högt, hur är de som är för låg? Bara häll blandningen av vatten och avjämningsmassa in den och använd din styrelse att jämna dessa områden ut.


Och när du har gjort en lite tid för föreningen att hårdna, då kan du äntligen börja plattsättning. Well done!