E2r

Hur utforma ett sovrum med mörkblå väggar

Ibland när du dekorerar du inte har lyxen att göra över rummet från topp till botten, och när du får ett rum att dekorera med en begränsning, kan du titta på det som en utmaning eller en möjlighet. När utmaningen eller möjlighet är mörkblå väggar, dina instinkter säger dig att rummet kommer att känna sig som en mörk grotta. Men genom att veta hur man gör några utsmyckning knep, kan du ta den mörka grotta av ett sovrum och omvandla den till en inbjudande och mysig plats.

Steg 1

Hur utforma ett sovrum med mörkblå väggar. Enkla färger.
Hur utforma ett sovrum med mörkblå väggar. Enkla färger.

Enkla färger
Genom att hålla din färgpalett mycket snäva, kan du göra några mörka rum levande. Att gå med marinblå väggarna välja en ljus färg för kontrast som duva grå, smör gul eller vit. Om du inte har någon aning om vad färger att välja, helt enkelt välja den lättaste tonen i färgen familjen, till exempel en blek blå, grön eller violett. Eftersom blått är en cool färg, andra coola färger, som metall grå, silver och tenn, är kompletterande val. Genom att lägga blanka ytor du lägger ljusstyrkan i rummet, så blanka metallytor, glas och kristall kommer också att arbeta. Begränsa din färgval till 04:57 färger, eller helt enkelt använda många toner av en enda färg, och ditt rum kommer att känna balans.

Steg 2

Lights - Ju fler desto roligare
Mörka väggar mörkare ett rum, så bra belysning viktigt. Djupa färger absorberar ljus snarare än återspegla det, så att du inte kommer att ha en mycket ljus studsar runt i rummet. Klart att du vill göra det mesta av naturligt ljus, och sedan vill lägga infälld belysning i taket för en trevlig även ljus i hela rummet. Genom att använda mjuka vita eller rosa glödlampor färgade ljus, kan du göra ljuset i rummet känns varmare. Om du gillar att läsa i sängen, se till att du har en bra lampa på nattduksbordet eller ens hängde som en skans på väggen. Om du har någon konstverk i rummet, kan du upptäcka tända den med små riktade lampor.

Naturligtvis kan du täcka fönstren med ljus blockerande nyanser för att sova långt in på förmiddagen, men se till att du helt kan utsätta ditt fönster för att lägga allt ljus som naturen har att erbjuda. Genom att placera en spegel på väggen mittemot fönstret, kan du hjälpa reflektera ljuset tillbaka in i rummet.

Steg 1. Lights - ju fler desto roligare.
Steg 1. Lights - ju fler desto roligare.

En av de riktigt stora saker om att ha ett sovrum med marinblå väggar är att levande ljus är särskilt romantisk. Eftersom väggarna inte återspeglar något ljus, kastar levande ljus ett mjukt sken som bara tonar i svart - mycket subtila, mycket romantisk.

Genom att använda ljus accenter, god belysning och blanka ytor och tillbehör att lysa dig sovrum, kan det kännas som en tätt fristad som erbjuder andrum från hektiska värld.