E2r

Hur vatten trädrötter med ett PVC-rör

Plantera ett träd i ditt hem eller gård är ett bra sätt att få skugga och lägga sekretess till ditt utrymme. Det är också ett vackert tillskott till något utrymme. En av de saker du måste tänka på när man växer ett träd är att se till att du är tillräckligt vattna det. Det kan vara lite knepigt att vattna trädet nog så att de djupaste rötterna få ordentlig fukt. Beroende på vilken typ av jord i ditt område, kan vattnets penetration på marken gör det svårt att få tillräcklig fukt ned till trädens rötter. En lösning är att använda en PVC-rör.

Använda ett PVC-rör, kan du göra ett effektivt system vatten leverans så att vattnet förs direkt till rötterna av trädet. Så här vatten trädrötter med ett PVC-rör.

Hur vatten trädrötter med ett PVC-rör. Förbered dina verktyg.
Hur vatten trädrötter med ett PVC-rör. Förbered dina verktyg.

  • Förbered dina verktyg. Du kommer att behöva en PVC vatten slang. Detta kan köpas på någon järnaffär. Längden på röret du behöver beror på hur djupt rötterna finns i trädet. Du behöver minst 18 till 24 inches i röret. Du kommer att behöva en borr med en liten borr och en spade. Om du har en, få en post hål digger.
  • Förbered PVC-röret. Borra hål längs längden av röret, avståndet det cirka 1,5 till 2 inches från varandra. Förbered runt 3:58 PVC-rör som ligger runt trädet.
  • Välj det träd som du vill installera PVC-rör vid. Om du planterar trädet, se till att det inte kommer att stöta på några avloppsledningar, septisk tank eller staket. Om du tittar upp, bör tillväxten av trädet träffade inga kraftledningar när den når sin fulla höjd. Välj ett avsnitt på marken ungefär en fot bort från rotklump av trädet.
  • Med hjälp av en spade eller en post hål grävare, gräva ett hål i marken. Hålet du gör bör låta dig placera röret i vertikalt läge, utan att slå eller skada rötterna på trädet.
  • Placera röret lodrätt i hålet du har just grävt. Ungefär två till tre inches av röret bör vara ovan jord. Se till att göra hålen vetter mot trädet så att när vattnet hälls i, kommer vattnet strömma mot rötterna.
  • Lås fast röret genom att sätta tillbaka den omgivande jorden. Var noga med att inte få sand inne i slangen på röret. Utrymmet inuti röret bör vara tydlig, eftersom detta kommer att vara passagen av vattnet du kommer senare sätta inuti röret.
  • Avgränsa området runt röret utsprånget med marken. Du kan fylla detta tomrum med lite vatten.
  • Om du använder mer än ett PVC-rör runt trädet, upprepa processen.
  • Få din trädgårdsslang. Sätt munstycket av slangen direkt ovanpå öppningen Pip enligt PVC-röret. Slå på vattnet. Vattnet kommer nu att gå i röret och kommer att strömma ut ur hålen under jord. Om du inte har en trädgårdsslang, kan du hälla även vatten direkt i den utskjutande änden av röret med hjälp av en hink.

Använd locket för PVC-rör för att täcka röret när den inte används

Använd locket för PVC-rör för att täcka röret när den inte används. Du kan fylla röret med vatten och täck den med ett lock och sedan lämna den ensam. Vatten varannan vecka.