E2r

Hur vet när dina krukväxter behöver vatten

Att ha krukväxter är definitivt en underbar idé

Att ha krukväxter är definitivt en underbar idé. Bortsett från att göra ditt hem grönt och attraktiv, får du också chansen att låta dig varva ner. En av de många viktiga uppgifter som du behöver göra för att hålla dina krukväxter friska är vattna dem. Men du måste styras här. Du måste veta vilka som måste vattnas oftare och vilka som kräver mindre. Här är några få tips på hur du kan avgöra om din dyrbara krukväxter behöver vattnas:

Hur vet när dina krukväxter behöver vatten. Du måste överväga några viktiga faktorer.
Hur vet när dina krukväxter behöver vatten. Du måste överväga några viktiga faktorer.

  • Du måste överväga några viktiga faktorer. Bevattning din krukväxt beror på ett antal villkor. Varje tillstånd, direkt eller indirekt, påverkar behovet för krukväxt ska vattnas. Kolla in den verkliga storleken på din krukväxt, det land där det har sitt ursprung, den typ av odlingssubstrat som du använde för att potten den temperaturen i ditt område, tillgången till ljus, förhärskande luftfuktighet, och den specifika tiden på året . Genom att hänvisa till var och en av dem får du kö själv hur mycket vatten din krukväxt behöver och när du ska ge.
  • Du behöver inte vattna din krukväxt bara för att det ser "stressad". Antagande inte kan fixa saker. Utbilda dig själv. Om din krukväxt visas "ohälsosamma", inte vatten inte det.
  • Du behöver inte ofta vattna din krukväxt om det är i "bra pott". Förvänta er krukväxt att frodas om det är i en kruka med ordentlig dränering. Men om du valt att placera den i en gammal vattenkokare eller i din favorit keramik, kan din krukväxt vara i trubbel. För en, kan en vattenkokare eller en keramik har inte dräneringshål. Frånvaron av dräneringshål tillåter inte luftrörelser och fukt retention.
  • Du måste inse att övervattning dina krukväxter kan orsaka problem. Förstå att vatten kan mätta marken. När din Overwater din krukväxt, mätta du i princip sin mark. När det jord blir mättad, dess rötter blir kvävas. Dessutom kan övervattning försvaga din krukväxt. Om den är svag, blir det mer benägna att växtsjukdomar. Om potten har rätt dräneringshål kan övervattning åtgärdas. Du måste bara se till att potten är dräneringshål alltid hålls öppna och tydliga. Garantera att genom att placera några bitar av trasiga burk (lera) eller vissa stenar i potten innan du lägger jorden.
  • Underwatering din krukväxt kan också utlösa problem. Men detta är en mycket lättare att hantera jämfört med övervattning din krukväxt. För en, när din krukväxt är underwatered, indikatorerna är mer uppenbara. Du kan se att jorden blir torr. När jorden börjar dra bort från din Pots sidor börjar bladen också att vissna.


Vid stängning

Avslutningsvis lära sig några steg på hur man kan bedöma om din krukväxt behöver vattnas. Skaffa en penna. Sätt in den genom jorden. Sedan tar det. Finns det någon smuts fastnar? Om ditt svar är "ja", oroa dig inte. Din krukväxt är fortfarande OK. Om ditt svar är "nej", inte panik. Helt enkelt vattna din krukväxt. Under tiden, om du potten är mindre, använd duns testet istället. Prova att knacka på din pott. Ett ihåligt ljud antyder att din kruka jord är redan torr. Vattna den. Om potten dunsar, allt fortfarande perfekt.