E2r

Naturliga cigarett lukt botemedel för trämöbler

Loppmarknader och butiker återförsäljning är bra källor för använt trämöbler som kan vara ett perfekt komplement för ett rum i ditt hem till ett mycket överkomligt pris. Men när du får möblerna hem kan du inse att det kom med oönskad cigarett lukt. Trämöbler som har utsatts för cigarettrök i slutna utrymmen kan absorbera det cigarettrök och lukt. Prova dessa metoder för att befria trämöbler cigarett lukt utan att ta till starka kemikalier och helt strippning och lackering av möbler.

Steg 1

Börja med en noggrann rengöring

Ditt första steg är att rengöra trä. Använd en naturlig olja såpa avsedd för trä, och blanda det med varmt vatten enligt anvisningarna på etiketten. Rengör alla inre och yttre ytorna med en ren trasa eller frotté handduk, skölj och torka torrt. Byt tvållösning som behövs, du kan bli förvånad över all den smuts som hamnar i hinken!

Om möjligt, låt möbler lufttorka utomhus i solsken i flera timmar. Sol och frisk luft hjälper vid torkning av möbler och kommer också att ta bort alla lukter som har absorberats av träet. Ta lådor och lämna dörrarna öppna så att luft kan tränga alla skrymslen möbler. När möbler har lufttorkas grundligt, prova en eller flera av dessa naturliga luktabsorberande tekniker för att helt befria din nya möbel av den otäcka tobak lukt.

Steg 2

Naturliga cigarett lukt botemedel för trämöbler. Börja med en noggrann rengöring.
Naturliga cigarett lukt botemedel för trämöbler. Börja med en noggrann rengöring.

Naturlig luktabsorberande teknik

  • Vit vinäger är en av de bästa naturliga lukt removers. Försiktigt skålar av vanlig vit vinäger på tefat eller brickor i slutna lådor och skåp. Om de tillåts sitta i flera dagar, kommer vinäger absorberar gradvis lukten av eventuellt kvarvarande cigarettrök.
  • Tidningspapper är en annan utmärkt lukt-material. Löst deformationszoner flera ark svartvit tidningspapper och placera dem inuti tätt slutna skåp och lådor, lämnar dem på plats under flera dagar för att ta bort lukter.
  • En god kopp kaffe kan få dig att gå på morgonen, och malda kaffet är en av de bästa kemikaliefria alternativ för att ta bort rök lukt från trämöbler. I själva verket har den använts i årtionden för att ta bort dålig lukt från semi trailers samt kylskåp restaurang och frysar. Placera skålar av kaffe inne tätt slutna skåp och lådor i flera dagar för att absorbera lukter. För att ta bort lukten av cigarettrök från utsidan samt insidan av trämöbler, placera varje helt torr låda eller möbel separat inne plast soppåsar, lägga en skål fylld med nymalet kaffe inuti varje tillsluten påse. Låt påsar att förbli förseglad under minst tre dagar, beroende på svårighetsgraden av luktproblem. Lukten av kaffe kommer successivt försvinna efter avlägsnande, och när väl rengörs i förväg, kommer möblerna inte längre luktar cigarettrök.
  • Bakpulver är ett billigt och effektivt alternativ för att ta bort lukt. Som med andra material, placera öppna lådor eller grunda skålar av naturliga bakpulver inuti slutna lådor och dörrar skåp för att ta bort cigaretter lukt, lämnar en naturlig fräsch doft i dess kölvatten.
  • Naturlig lera kattsand kommer helt dra all fukt ur dina möbler efter rengöring, tar något obehaglig lukt med det. Kullen kan placeras inuti slutna möbler i grunda skålar eller papperssäckar. Efter några dagar kommer möblerna att vara fräsch och luktfri.