E2r

Orchid blommor: trädgårdstips för odlar orkidéer inomhus eller ute

Hem trädgårdsarbete grunderna: vårdar orkidéer

När jag närmade för trädgårdsskötsel råd, någon som nästan alltid frågar: "Hur du tar hand om orkidéer?" Om du någonsin velat veta hur man tar hand om orkidéer, du är inte ensam!

Orchid blommor: trädgårdstips för odlar orkidéer inomhus eller ute. Inomhus orkidé vård tips.
Orchid blommor: trädgårdstips för odlar orkidéer inomhus eller ute. Inomhus orkidé vård tips.

Orkidéer är några av de mest exotiska, hisnande växter i existens och de är mycket populära. Det finns tusentals arter, de varierar mycket i färg och övergripande utseende. God vård av orkidéer kan variera kraftigt också, så det är alltid viktigt att läsa den växande och vård tips om taggen av anläggningen vid köpet.

Eftersom orkidéer är tropiska växter, många människor hålla dem inomhus eftersom vinterkylan dödar dem varje år. Andra människor, däremot, föredrar att plantera sin rösträtt utomhus. Även om det hjälper om du har någon tidigare erfarenhet blomma trädgårdsskötsel, med bara en liten bit av privat trädgårdsskötsel hjälp vem som helst kan lära sig att växa friska, vackra orkidéer. Här är några användbara växande tips för plantering dina orkidéer inomhus eller för plantering och skötsel av dem i en trädgård utomhus.

Inomhus orkidé vård tips:

 1. Välj en orkidé som passar din inomhustemperatur. Vissa växter är mycket mer petiga än andra. Om ditt hus stannar mellan 68 och 75 grader, kan du välja en varm växande orkidé. Om dina nattliga temperaturer får lite svalare (säga mellan 60 och 65 grader), välj en mellanliggande växande orkidé.
 2. De flesta orkidéer kommer planteras i en särskild kruka och är förankrad i någon form av bark eller fibröst material. Detta beror på att orkidéer får de flesta av sina näringsämnen och vatten från antenn rötter. Så skär inte dessa rötter!
 3. Orchid växter behöver hög luftfuktighet och direkt solljus under vintermånaderna, och indirekt ljus under sommarmånaderna.
 4. Låt aldrig din orkidé blir för torrt. Detta kommer att döda det snabbt. Istället, vatten konsekvent men i enlighet med de särskilda anvisningar för din typ av orkidé. Kom ihåg att vattnet nå och ge näring åt alla av rötterna.

  Hem trädgårdsarbete grunderna: vårdar orkidéer. Välj en orkidé som passar din inomhustemperatur.
  Hem trädgårdsarbete grunderna: vårdar orkidéer. Välj en orkidé som passar din inomhustemperatur.

  ANVÄND INTE avhärdat vatten. Saltet kommer att skada rötterna.

 5. Om dina bladen blir en ljusgrön färg eller gult och krymper i storlek, måste du lägga till några gödselmedel. Om din orkidé blommar inte och bladen är mörkgröna och floppy, har du använt för mycket gödsel. Växter som aktivt växer och spirande behöver gödning. De som växer långsamt eller inte växer behöver inte gödsel. Om din orkidé är i bark, behöver den mer gödsel än en planterad i fibermaterial. En allmän krukväxt gödselmedel kommer att göra susen. Bara gälla ungefär var fjärde vecka, och läsa etiketter.

Utomhus orkidé trädgårdsarbete grunderna:

 1. Om temperaturen i ditt område går under 40 grader, observera att du måste ta med din orkidé inne när det blir så kallt. Annars kommer den att dö.
 2. Orkidéer som del sol till del skugga. Den varmare det blir i din del av landet, desto mer nyans du behöver för att hålla din växt blomning. Välj en plats i din trädgård där du har gott om skugga, men kan fortfarande se blomman klart - en av de bästa trädgården tips jag kan ge dem som är nya till blomma växer är att aldrig begrava dina vackra blommor under lågt hängande buske!
 3. En bra tid att plantera orkidéer i en utomhus trädgård är i början till mitten av maj.
 4. Ordentligt hand om orkidéer är avgörande. Mist det varje dag, eller ge en heartier vattna varannan dag. Se till att din anläggning inte torkar ut.
 5. Om din anläggning börjar vissna eller utveckla konstiga färgämnen på bladen, flytta din anläggning omedelbart. Detta innebär att din orkidé blir för mycket sol och behöver mer skugga. Se till att vatten och dimma samt.
 6. Gödsla lite varannan vecka, men inte mer än så.
 7. En insats är nödvändig, annars kommer dina blommor falla i leran eller brytas av.
 8. När vädret börjar bli kallare, ta med din orkidé inuti.

Bevattning Tips:

 • Kom ihåg att vattna orkidéer är definitivt jobbig, de flesta människor som har problem med växande orkidé blommor har helt enkelt inte lärt sig att vattna den. Vad är bra för en anläggning kan inte vara bra för en annan. I allmänhet bör de flesta orkidéer har jord som är konsekvent fuktig, men inte blötläggas med vatten.
 • Kvaliteten på vattnet är mycket viktigt, som tidigare nämnts, kan avhärdat vatten och kommer att bränna rötterna av din orkidé. Den bästa metoden är att använda destillerat vatten, eller bara kranvatten om du inte har ett mjukmedel. Regnvatten är också en mycket bra sak att använda. Väl vatten för det mesta är okej, men om det är hårt vatten kan lämna avlagringar på bladen av växten.
 • Orkidéer föredrar vatten vid rumstemperatur, så låt vattnet sitta en stund att värma upp.
 • Om du har en mindre kastrull, vatten din anläggning två gånger i veckan. Större potter (större än fem inches) ska bara vattnas en gång i veckan.
 • ALDRIG vatten när ingjutningsmaterialet är alltför fuktig eller blöt.
 • Lerkrukor avdunstar vattnet snabbare. Dekorativa krukor kommer att hålla fukt i, det är en bra idé att hålla ett vakande öga på dessa krukor. För mycket vatten, och du kan riskera rotröta.
 • Vatten på soliga dagar, och tidigt på morgonen så att vattnet kan avdunsta under hela dagen.
 • För fler bra vattning tips och information, gå hit .

Kom ihåg att alla orkidéer är lite annorlunda, slå upp information om din specifika hybrid. Om du köpte din från en butik, se om det finns en etikett som innehåller några skötselråd.

Med lite kärlek och arbete, bör du kunna njuta av dina orkidéer i och utanför! När dina blommor är helt i blom, överväga att skörda några blommor för att lägga till en distinkt stil på din favorit blomsterarrangemang .