E2r

Så att handla blomsterlökar

Om du är intresserad av hemmet landskapet

Om du är intresserad av hemmet landskapet, då blomsterlökar kan ge dig en hel del möjligheter. De kan lätt lysa upp någon gräsmatta eller trädgård. Du kan plantera dem på olika sätt, till exempel med buskar, i skuggan av trädet på blomrabatter, i princip var som helst du kan tänka dig. De kan även överleva under vintrarna. Blomsterlökar är bra om du vill göra din trädgård skina året runt. Om du vill plantera dem på din trädgård, finns det några saker du bör tänka att välja rätt lampa. Detta kommer att säkerställa att de blommar vackert i din trädgård.

Så att handla blomsterlökar. Välj en glödlampa beroende på säsong.
Så att handla blomsterlökar. Välj en glödlampa beroende på säsong.

Här är några enkla tips om hur man handlar blomsterlökar:

  1. Välj en glödlampa beroende på säsong. Blomsterlökar som blommar på sommaren är bäst att plocka om under månaderna från februari till april. Lampor som liljor, prydnadsväxter lök och gladiolus är exempel på detta. Om det är Sep-nov, sommar blomsterlökar som påskliljor, tulpaner, hyacinter och krokus är bäst att plantera. Välj härdiga lökar för vintern.
  2. Gör din forskning. Olika blomsterlökar kräver olika växter avstånd. Om de placeras för nära varandra, kan de konkurrera om näringsämnen i jorden. Detta kommer att göra det ett problem för växterna att växa frisk. Det vore bäst att först konsultera en bok om blomsterlökar, eller en enkel avstånd bord tillgängliga online. Alternativt kan du också fråga säljaren på dagis för råd.
  3. Se till att köpa dina lökar från välrenommerade byggvaruhus eller plantskolor. Det är i allmänhet bäst att köpa under planteringssäsongen. Det är lämpligt att du köper dina lökar tidigare under säsongen, så du kan plantera dem medan de är på sin färskaste.
  4. Du kan beställa lökar via postorder. Du kan helt enkelt köpa eller be om en katalog från din lokala plantskola. I det här fallet skulle det vara bäst till hösten plantering (runt juni eller juli) att beställa lökar. Under denna tid, många kataloger erbjuder stora rabatter på postorder.
  5. För att beställa framåt, leta efter online-alternativ. Det finns många plantskolor som accepterar online-beställningar. Beroende på antalet order, har köparen oftast axla fraktavgift. Men du kan spara mycket mer pengar om du beställer bulk. De flesta säljare erbjuder fri frakt för grossistledet erbjudanden.
  6. Leta efter en glödlampa utan sjukdomar. Avlidna glödlampor inte längre bör planteras på din trädgård, eftersom de främjar bakterietillväxt. De kan bära en hel del sjukdomar. Detta händer oftast på våren, så under säsongen, är det bäst att fortlöpande granska lamporna. Leta efter ojämna färgade fläckar. Det vore bäst att köpa fungicider för din blomsterlökar att skydda dem från sjukdomar.

Blomsterlökar kan vara ett bra komplement till alla trädgården

Blomsterlökar kan vara ett bra komplement till alla trädgården. De kan planteras året runt. Dessa enkla tips hjälper dig att handla för en hälsosam blommande glödlampa.