E2r

Så att handla en läckagedetektor

Det finns flera olika typer av läckagedetektor

Det finns flera olika typer av läcksökare, alla med sin egen specifika användningen. En typ av läcka Finder är en anordning som används för att upptäcka gasläckor. En annan typ av läcka monitor är en som används för läckage kontroll avseende vattenläckage. Vissa typer av läckor, såsom vakuumpumpar läcker för bilar, kan vara farligt, och därmed ett detektor rekommenderas för tidig upptäckt. Det finns många olika situationer i vilka ett läckage kan uppstå. Som sådan, det finns så många olika typer av läcksökare för att passa dina olika behov. Några av de vanligaste läcksökare som de flesta människor söker på marknaden är gasläckor detektorer, på grund av de faror som gasläckor.

Vanligaste gasdetektorer använder flera sensorer för att bestämma om nivåerna av farliga gaser i luften är över det normala, eller över vad som är godtagbart för människor och andra levande organismer. När det gäller natur-enheter gasdetektor, det finns en stor diskrepans i fråga om funktioner, pris och detaljer installation. Några av de mer komplicerade sådana måste installeras av en professionell, och vissa kan även kopplas till ett hem trygghetssystemet. Andra typer, å andra sidan, är som enkla rökdetektorer, och är relativt enkla att installera.

Här är några tips på att hitta rätt detektor för dig:

  • Larm aktivering. Den naturliga gasdetektor får inte sättas upp av andra faktorer som inte är naturgas, som fukt eller cigarettrök. Vissa detektorer kan också svara på farliga kemikalier, inte bara naturgas.
  • LEL. Den UEG eller lägre explosionsgräns är den lägsta mängden gas som ditt larm kan upptäcka som kan orsaka en explosion. Olika gasdetektorer varierar säkert i enkel nivå av gas som kommer iväg larmet. Ju lägre LEL av detektorn, desto känsligare blir det, och det snabbare kommer det att varna dig om förekomsten av onaturliga nivåer av gas jämfört med detektorer som kan känna bara högre nivåer.
  • Placering av detektorn. Du bör också allvarligt överväga avståndet mellan den potentiella gasläcka källa och din gas detektor. Gasdetektorer är väldigt lika rökdetektorer, eftersom de också måste installeras på en viss plats där du kan höra deras varning larm och där den naturliga gasläcka kommer sannolikt att inträffa, som källaren. Installationsinstruktionerna som ingår i rutan för din läckagedetektor hjälper dig att avgöra de mest lämpliga platserna i huset där du kan installera din egen detektor. Om du vet att det finns flera möjliga källor till naturgas inne i ditt hem, kan en detektor inte tillräckligt, särskilt om de är långt ifrån varandra.
  • Ljud eller ljus larm. Olika gasdetektorer har olika larm. Vissa använder sig av både ljus och ljud varningar för att berätta att det finns en gasläcka. Andra kan bara använda ljud. Oavsett vilken alarm du föredrar, måste du se till att du kommer att höra eller se varningen från en viss plats i ditt hus.

Så att handla en läckagedetektor. Placering av detektorn.
Så att handla en läckagedetektor. Placering av detektorn.

Shopping för en larmgivare är lätt, så länge du vet vad du vill och vilka behov du har.