E2r

Så för att slutföra din källare

Letar du efter ett extra rum i huset att kalla din egen

Letar du efter ett extra rum i huset att kalla din egen? Eller tänker du skapa ett runt familjen utrymme eller spelrum? Om vinden har talats om, hur är din källare? Källaren behöver inte varit så mörk, saftigt utrymme under huset. Med kreativitet och inspiration, kan källare efterbehandling vara en av de mest givande GDS (Gör-det-själv) jobb du någonsin inleda.

Det som är bra DIY källare ombyggnad är att den grundläggande strukturen finns redan: källarväggar, golv och tak. Du behöver inte bygga ett nytt rum. Bara se till att din källare är skyddad från läckor innan du börjar ombyggnad. Källare tätskikt är ett måste. Annars kommer allt du hårt arbete gå till spillo när Moder Natur bestämmer sig för att regna på din parad.

Så för att slutföra din källare. Har en vision och utforma planlösning.
Så för att slutföra din källare. Har en vision och utforma planlösning.

Här är de steg om hur du avsluta din källare:

  1. Har en vision och utforma planlösning. Bestäm hur du vill använda utrymmet. Kommer det att vara ett hem gym eller kontor, underhållning den eller spelrum, bibliotek eller extra sovrum? När du vet vad du vill göra med det utrymme, design planritningen. Planritningen behöver inte vara utarbeta eller arkitekt kvalitet. Bara ange var inredning går och vad du ska skriva i vissa delar av källaren. Obs: Om du vill installera VVS för ett nytt badrum eller jacuzzi, kanske du vill engagera en licensierad rörmokare under designprocessen. Kontrollera också om du behöver några tillstånd från din lokala regeringen. Detta beror på omfattningen av din ombyggnad.
  2. Rensa rummet. Om du har plats i garaget eller annat förråd, rensa källaren. Det är lättare att arbeta med en tom propagera än att behöva gå runt en hel del skräp.
  3. Tänka på, källare inramning golv och tak. Källarväggar är gjorda av betong så du kan behöva installera källaren inramning. När utformningen är installerad kan du lägga till isolering. Sedan avsluta de nya väggarna enligt dina önskemål. Ljudisolering rummet är en annan fråga, särskilt om du planerar att installera monster högtalare i källaren. Du kanske också vill installera mattor, kakel och trägolv. För utsatta rör i taket, bestämma om du vill dölja det eller Utsätt dem.
  4. Installera elektriska fixturer. Utifrån din plan, installera nödvändiga elektriska fixturer eller uppdatera befintliga. Lägg till ytterligare vägguttag om det behövs. Det är bäst att kontrollera att alla elektriska ledningar är intakt. Du kan hyra en behörig elektriker för att vara säker på att allt är upp till koden.
  5. Fylla utrymmet. När alla konstruktionsdetaljer är klar kan du nu börja fylla din källare med alla apparater, elektronisk utrustning, hem eller kontor inredning, foton, växter och alla andra inventarier som ingår i din vision för den nya utrymmet .

Du kan hitta en massa bilder

Du kan hitta en hel del bilder, idéer källare och tips från tidningar och design webbplatser. De ger dig också en lista över företag som levererar produkter du behöver för att renovera källaren. Det finns också olika design mjukvara som kan hjälpa dig i din DIY projekt.

Letar du efter ett extra rum i huset att kalla din egen. Tänka på, källare inramning golv och tak.
Letar du efter ett extra rum i huset att kalla din egen. Tänka på, källare inramning golv och tak.

Basement efterbehandling behöver inte vara dyrt eller tidskrävande. Allt du behöver är att ha en tydlig vision av vad du vill att din källare för att se ut, tillförlitliga och kostnadseffektiva källor material och inredning, och en kompis eller två för att hjälpa dig med tunga lyft. När du är klar, ta en last av och njuta av din nya källaren!