E2r

Så förvarar blomsterlökar

Även om du inte kan se färgglada blommor under vintern

Även om du inte kan se färgglada blommor under vintern, betyder det inte att den här säsongen är märket för död av växter som ger skönhet till världen. Som ett fan av dessa blommande växter, måste du göra ett sätt så att dessa växter kan överleva vintern och ger en bländande skönhet nästa vår eller sommar. Nåväl, detta är inte ett tufft jobb i dessa dagar längre. Bevara dessa blommande växter till nästa säsong är lika enkelt som att lagra sina lampor under vintern.

Ja, ni hörde rätt. Det är möjligt att du kan ta blomsterlökar för lagring så att du kan plantera dem igen nästa säsong. Om du undrar hur du eventuellt kan göra detta, här är några tips som hjälper dig att lagra blomsterlökar under vintern:

Så förvarar blomsterlökar. Samla blomsterlökar från marken.
Så förvarar blomsterlökar. Samla blomsterlökar från marken.

  1. Samla blomsterlökar från marken. Redan det här steget, behöver du separera olika typer av lampor som du har i din trädgård. Du måste märka dem innan de lagras så att när odlingssäsongen kommer, du vet till hands vilken typ av växt varje lampa är.
  2. Rengör varje lampa. Direkt efter att samla in blomsterlökar från marken, är det viktigt att du noggrant rengöra varje en av dem. Borsta bort jorden från lökarna liksom annat skräp som kan vara en möjlig orsak till röta medan lamporna är på lagring.
  3. Packa en låda för lampan lagring. Ta en ansenlig rutan för att rymma de blomsterlökar du har samlat. Du måste packa den med olika fyllnadsmaterial såsom packning jordnötter, torv, sågspån och andra material perfekt för isolering.
  4. Välj lökar som är värda att lagras under säsongen. Det är också nödvändigt för dig att välja bra blomsterlökar som är perfekt att lagras. Kasta bort de lampor som har blåmärken och andra skador eftersom de bara kan ruttna under lagra dem.
  5. Ordna blomsterlökar inuti lådan. Placera lökarna som hur du ska plantera dem på marken. Sedan måste du täcka löst de blomsterlökar med torv och de andra fyllmaterial du har packat lådan med tidigare. Tänk att inte göra lådan lufttät. Lamporna behöver fortfarande en bra luftcirkulation så packa materialet löst.
  6. Ta reda på lämplig temperatur din blomsterlökar kräver. För att säkerställa att lökarna är väl bevarade under vintern, är det nödvändigt för dig att notera att olika lampor kräver olika temperaturnivåer för lagring. Till exempel måste dahlior och liljor lagras i en temperatur av cirka 35 till 45 grader Fahrenheit. Å andra sidan, elefant öron samt kallor kräver en varmare temperatur. Därför innan du lämnar rutan för vintern, se till att den är placerad i ett område där den möter temperaturen kravet på lampor du har.

Nu när alla dessa blomsterlökar är i goda händer, kommer nästa säsong säkert fyllas med stora och färgglada blommor igen. Börjar med din trädgård, kommer det alltid att finnas något att se fram emot i slutet av varje vintersäsong.