E2r

Så här torkar solrosor

Helianthus annuus eller allmänt känd som solrosor är ganska gula blommor som används för dekorationer och fröna kan ätas. Solrosor är infödda i Centraleuropa. De växer någonstans så länge det finns gott om sol och jord. Du kan torka solros för mittpunkten mönster eller torka fröna för mellanmål.

 • Du kan låta solros självtorka under solen. När en del av blomman blir brun och de gula löven börjar falla, få en papperspåse och täcka solros huvud. Detta kommer att säkerställa att fröna inte kommer att falla av marken. Du vill inte att plocka fröna en efter en på marken. Detta kommer också att skydda fröna från fåglar och ekorrar som kan få fröna om de inte omfattas. Om papperspåse blir våt på grund av regn eller vatten av misstag stänks, ersätta den med en torr.
 • Det är dags att skörda när du ser på baksidan av solros huvud sväng brun. Blomman kan se döda men fröna inuti är perfekt saftiga. Försiktigt skär stjälkarna omkring en fot under huvudet och se till att cheferna är fortfarande inne i väskan. Ta solrosorna ur påsen och få fröna. Försiktigt köra fingrarna över huvudet och de återstående fröna kommer att falla lätt. Du kan få mer än 1.000 frön i en solros.
 • Att manuellt torra solrosor, skär stjälkarna en fot under huvudet när bakhuvudet börjar gulna. Du kan torka blommor inomhus eller utomhus så länge ventilationen är bra för att undvika fukt. Platsen bör också vara varm och torr. Du kan fortfarande sätta papperspåse för huvudet. När torr, gnugga fingret på toppen av huvudet och fröna kommer att falla. Fröna är hårda med svarta och vita ränder.
 • Du kan också steka fröna och lägg smaker.
   • Få en behållare där man kan lägga de torkade fröna. Häll en kopp vatten till behållaren eller mer om du har fler frön och tillsätt salt. Se till att fröna är alla dränkts.
   • Låt blandningen stå ca 24 timmar.
   • Använd en sil för att dränera vatten efter blötläggning.
   • Få absorberande pappershandduk och sätter på toppen av en tabell. Sätt fröna ovanpå pappershandduk och få en annan pappershandduk för att klappa fröna ovanpå.
   • Det är bättre att torka fröna under solen i ungefär en timme innan rostning.
   • Att grilla, sätta fröna i en bakform och sätt ugnen på 300 grader. Detta kommer att ta ca 20 till 30 minuter. Kontrollera fröna då och då. Ta ut ur ugnen när fröna blir gyllenbruna.


Du kan blanda salt eller soja olja för att ge smak till grillat frön

Så här torkar solrosor. Du kan låta solros självtorka under solen.
Så här torkar solrosor. Du kan låta solros självtorka under solen.

Du kan blanda salt eller soja olja för att ge smak till grillat frön. Smör och naturlig olja kan också användas. Olja hjälper till att göra fröna lite fuktig. Å andra sidan, kan du använda blomman huvud för dekoration.