E2r

Spa reparation och jordfelsbrytare säkerhet

När kollade du senast din jordfelsbrytare?

Vad är en jordfelsbrytare och varför är det så viktigt för din Spa Repair säkerhet?

Vad är en jordfelsbrytare?
Jordfelsbrytaren står för jordfelsbrytare. GFIC är en elektrisk apparat som kommer att stänga av strömmen till ditt spa om den känner att det är något fel i det elektriska systemet av spa. Den är utformad för att rädda liv, och en fungerande jordfelsbrytare är den bästa livförsäkring du kan ha i ditt spa. En jordfelsbrytare är mycket känslig för elektrisk ström. Det är hur den är utformad för att vara. Det fungerar genom att mäta den elektriska strömmen på inkommande elledningarna till spaet.

Spa reparation och jordfelsbrytare säkerhet. Vad är en jordfelsbrytare?
Spa reparation och jordfelsbrytare säkerhet. Vad är en jordfelsbrytare?

Låter användning och exempel:
Många spa värms upp av en 5500 watt elektriskt värmeelement. Om ditt spa är kopplad till en 240 volt system, då den nuvarande (den strömförbrukning) blir 5500/240 = 23 amp. Jordfelsbrytaren är utformad för att se till att de 23 ampere som kommer in i ditt spa styrsystemet också komma tillbaka ut från ditt spa styrsystem.

Varför är det viktigt? Tja, om hela eller en del av dessa 23 ampere inte återvänder, inte där det går? Vart försvinner det till? Jordfelsbrytaren är överkänslig. Om den känner av att det finns en obalans i strömmen, eller om den känner att det finns mer ström som går in i systemet än vad som kommer tillbaka ut, den löser sig. Den stänger av strömmen till massagebadet omedelbart. Anledningen är gör det är eftersom det förutsätter att den saknade ström skulle kunna göra något farligt, som att gå igenom en person i vattnet, dvs electrocuting den personen.

Vi nämnde att jordfelsbrytaren är mycket känslig. Många jordfelsbrytare avkänningsström runt 5-10 milliampere. Det betyder att om du var i badvattnet och något hände i elsystemet (eller du stänkte vatten på pumpen eller styrsystem), så snart jordfelsbrytaren märkt att det finns en 5 milliampere (låt säga 5 milliampere är antalet I verkligheten varierar något), skillnad mellan inkommande och utgående el, stänger den av strömmen till spaet.

Bara för att ge er ett exempel:
Nu, 23 ampere lika 23.000 milliampere. Jordfelsbrytaren löser ut 5 milliampere (0,005 ampere). När en GFCI resor du kommer inte att märka något förutom ditt spa plötsligt slutar att fungera. Du kanske undrar "Varför spa stänga?" "Vad hände?" Detta är vad du behöver göra om detta händer:

När kollade du senast din jordfelsbrytare? Låter användning och exempel.
När kollade du senast din jordfelsbrytare? Låter användning och exempel.

  1. Få dig själv och alla andra ur vattnet. Försök INTE att stänga jordfelsbrytaren igen med människor i vattnet.
  2. Kontrollera jordfelsbrytare.
  3. Om det är löst, låt den utlösta och ringa licensierade tekniker spa service.
  4. GÅ INTE PÅ VATTEN igen tills SPA har kontrollerats av en licensierad, SKILLED SPA Reparation Tekniker.

INTE, är detta en stor fråga inte ditt Tekniker Spa Reparera eller pool Servicetekniker att helt enkelt Återställ jordfelsbrytaren när de kommer ut. Vem som helst kan slå på en strömbrytare eller trycka på en knapp. Du behöver en skicklig tekniker som vet vad de gör.

Ja, du kommer att betala för en tjänst samtal och eventuellt även för en reparation av något slag, men ... Detta är inte tiden för att spara pengar. Någon kommer att bli allvarligt skadad och möjligen dö om de elektrisitet i spa på grund av en felaktig jordfelsbrytare.

Mats Elmström, Senior Technician med Precision spa inbjuder invånarna i Los Angeles-området för att kontakta sina tekniker för Quality Spa reparation och felsökning.