E2r

Vad är en bänk såg

En bänk såg är en tung bit av snickeri och träbearbetning och anläggningsmaskiner används för att i första hand göra korrekta längsgående snitt på långa brädor. Denna uppfinning gör skärande trä och styrelser för olika projekt säkrare och snabbare.

Vad är en bänk såg. Definiera syftet till varför du vill ha en bänk såg.
Vad är en bänk såg. Definiera syftet till varför du vill ha en bänk såg.

Ett. En bänk såg kallas också en tabell såg. Det har cirkelsåg som är ansluten till en motor som är monterad under en stadig och solid arbetsbord. Den cirkulära bladet är rörligt och justerbar för att göra nedskärningar på träet vid varierande vinklar och djup.

2. Denna utrustning används för att dela upp långa och korta bitar av trä och levereras med flera tillbehör för ändamålet. En av dess bilagor är ett sidoanslag som är ett rörligt placerad parallellt med det cirkulära sågbladet. Det tillåter användaren att på rätt sätt justera bredden på snittet. En hold-down är en annan bifogad fil som är utformad för att trycka eller hålla ned bitar av trä och skivor när du gör övergripande nedskärningar för att hindra dem från att plockas upp av den roterande cirkelsåg. Det finns också andra tillbehör och justerbara jiggar som kommer med bänken sågaggregatet att kapa ved i olika vinklar.

Tre. Sågen bänken måste vara mycket studier och kunna hålla bänken såg som är mycket tung. Det måste förhindra bänken såg från att röra sig som kan leda till träet glider från bladet. Sågen bänken måste också kunna bära vikten av bänken såg och tåla det vibrationer att undvika att sågen från att kollapsa.

Se till att bänken såg du ska köpa innehåller grundläggande tillbehör och funktioner som passar dina behov. Köp inte den första bänken såg att du kommer att se.
Se till att bänken såg du ska köpa innehåller grundläggande tillbehör och funktioner som passar dina behov. Köp inte den första bänken såg att du kommer att se.

4. Här är några tips när du väljer en bänk såg:

  • Definiera syftet till varför du vill ha en bänk såg. Är du en professionell möbelsnickare eller en hobby? Storleken på bordet såg beror på hur du kommer att använda den. Du bör också ta hänsyn till storleken på det område där du ska installera bänken såg.
  • För grundläggande träbearbetning behov för hemmet, är en liten bänk såg perfekt eftersom det är också portabel och kräver endast ett litet utrymme för förvaring.
  • Se till att bänken såg du ska köpa innehåller grundläggande tillbehör och funktioner som passar dina behov. Den klingskydd ska vara utbytbar. Det bör också finnas en nödstopp som kan slås på eller av efter behov. Vissa märken och modeller av bänk sågar kommit med en kött-sensor som kan vara mycket praktiskt för att förebygga olyckor. Bänken såg också bör ha en mycket effektiv funktion stoftavskiljning.
  • Köp inte den första bänken såg att du kommer att se. Alltid göra jämförelse shopping och välja den modell med flest funktioner, funktioner och tillbehör till rätt pris. Läs recensioner i träbearbetning tidningar.

När du arbetar med elverktyg extra försiktighetsåtgärd bör iakttas för att förhindra allvarliga skador. Använd alltid ögon, kropp och hand skydd när du arbetar. En bänk såg har en mycket skarp cirkulärt blad som körs på en mycket snabb hastighet. För att undvika att få din hand och fingrar för att komma i kontakt med sågen, använd en fast skrot av trä för att skjuta veden huggs särskilt om de är i små längder som kan lätt gripit tänder cirkelsåg. Sänk bladet under sågen bänken eller såg bordet när de inte används för ökad säkerhet och skydd.