E2r

Återvinning tvättmaskin vatten: bevara vatten med gråvatten

Läs om gråvatten återvinning och där du kan använda den

Vad är grått vatten? Det är desto hushållsvatten som går ner i avloppet, med undantag för det vatten som används i toaletten. Det behöver inte behandlas innan det kan återanvändas för att vattna i trädgården eller gräsmattan, men det måste användas försiktigt eftersom det innehåller fett, hår, tvättmedel och andra föroreningar. Under tider av torka detta är ett bra alternativ sätt att vattna grönsaksland. Tjugofem till fyrtio procent av våra förbrukningsmaterial vatten skulle kunna sparas genom att återvinna gråvatten. Du kan också spara pengar på ditt vatten räkningen, det är mindre vatten som skall behandlas vid reningsverket, sparas energi som mindre vatten pumpas till ditt hus, och av allt detta gör mer färskvatten tillgängligt för matlagning och dricksvatten.

Denna artikel kommer att lära dig hur du återvinner vatten från tvättmaskinen och kommer att erbjuda andra idéer vattenvård.

Steg 1

Vara sparsmakad om gråvatten du använder på din trädgård. Använd dusch och badkar vatten först, och sedan vatten från badrum sink, nytta handfat och tvättmaskin. Vattnet från diskbänken och diskmaskinen är mindre önskvärda.

Steg 2

Tvål och rengöringsmedel är biologiskt nedbrytbara, men kan utökad användning skapa en ackumulering av natriumsalter. Alternate vattna med färskvatten och gråvatten att förhindra uppbyggnad.

Steg 3

Återvinning tvättmaskin vatten: bevara vatten med gråvatten. Vara sparsmakad.
Återvinning tvättmaskin vatten: bevara vatten med gråvatten. Vara sparsmakad.

Skär ner på användningen av blekmedel och tvättmedel som innehåller bor - dessa är giftiga för växter. Rengöringsmedel som innehåller ammoniak bör användas i stället för rengöringsmedel med klor.

Steg 4

Gråvatten från gråvatten återvinning bör huvudsakligen användas på prydnadsväxter och buskar. Om du använder den i din köksträdgård, använd den inte på rotfrukter eller bladgrönsaker. Sjukdomsframkallande organismer i vattnet såsom bakterier vanligtvis dör snabbt, och det är osannolikt att det skulle kunna passera genom rötterna för den ätliga delen till anläggningen. Men det är bättre att vara säker än ledsen.

Steg 5

Gray vatten bör appliceras direkt på jorden, eftersom det har en tendens att täppa droppbevattning system. Häll inte gråvatten på sluttande mark, eftersom avrinningen kan skapa problem. Häll gråvatten över ett stort område. Roterande detta med färskvatten hjälper laka ut eventuella föroreningar som kan byggas upp i marken. Använd endast på väl etablerade växter och använd inte på syra kärleksfull växter.

Steg 6

Bära vatten till trädgården i hinkar är det mest grundläggande sättet att transportera den. Du kan utveckla ett system för att suga vatten från huset till gräsmattan eller trädgården med en trädgårdsslang eller en sump pump kan användas för att pumpa vattnet till behållare utanför huset. Borttagning av fällan på badrum sink och sätta en fem liters hink under diskbänken för att fånga vattnet är en annan metod. Det finns också anpassade insamlingssystem med innehav papperskorgar och filtreringssystem.

Steg 7

Ett annat sätt att återvinna grått vatten innebär att placera en hink under varje luftkonditionering enhet att fånga kondens. Du kan också hålla en hink i duschen för att hinna med kallt vatten medan du väntar på att den ska värmas upp. Anslut en slang från badrum sink på toaletten, det vatten som används för att tvätta händerna går till toaletten för att användas för spolning. Vatten från köket bör undvikas, eftersom det innehåller matpartiklar och andra material. Som ni ser, det finns många sätt att återanvända gråvatten - med vatten tvättmaskin är bara en möjlighet.

Steg 8

Läs om gråvatten återvinning och där du kan använda den. Skär ner.
Läs om gråvatten återvinning och där du kan använda den. Skär ner.

Undvik att använda gråvatten som innehåller blekmedel, badsalt, konstgjorda vattenavhärdare, thinner eller lösningsmedel, bor, städare avlopp, pool vatten eller tvätt vatten som används för att tvätta blöjor.


Vatten är en värdefull resurs som är väl värd att bevara. Återvinning vatten tvättmaskin kan vara ett sätt att göra din del i att bevara vatten med grått vatten.

För närvarande vatten är billigt för de flesta av oss, vi betalar inte nära det fulla värdet av vatten. Jämför det dyrt system att använda vattnet till den väl går torrt, till det billigare system som bara kostar priset för ett par hinkar, slangar och en liten armbåge fett.