E2r

Felsökning diskmaskiner

Det är den naturliga reaktionen av någon med en diskmaskin för att ringa för tjänsten besättningen när något är fel med hans diskmaskin. Men innan du spenderar hur många dollar per timme för reparation, försök att kontrollera först om det finns något du kan göra om din enhet. Detta kommer att spara lite pengar och kommer att utbilda dig om hur man löser och behålla din diskmaskin enhet. Följ bara de tips som anges nedan. Allt du behöver är några diskmedel, en stålull skrubber och en vanlig skruvmejsel set.

Felsökning diskmaskiner. Koppla ur strömkällan.
Felsökning diskmaskiner. Koppla ur strömkällan.
  • Koppla ur strömkällan. Innan du gör något annat med din disk enhet, se till att den inte är ansluten till strömkällan eller annat du sätter dig i riskzonen för elchock.
  • Kontroll av dörrar och lås. När du har kopplat den från strömkällan, kontrollera om dörren är helt stängd och spärrarna är stängda. Cykeln Knappen måste tryckas hela vägen ner och sprutan och filtret ska vara ordentligt placeras i nedre delen av disk enhet. Kontrollera om det finns några hinder i enhet speciellt filtret. Det kan bara vara några lösa föremål täpper diskmaskinen.
  • Kontroll av sprutan armen. Du bör också ta en titt på sprutan arm som kan göras genom att skruva av locket placeras på armen. Skärmen under det fortfarande bör vara i gott skick och fri från hinder. Skrubba denna skärm om det behövs med hjälp av en gammal tandborste. Skölj den väl.
  • Checkar ut bullerkällor. Du kan också se vad som orsakar alla racketen din disk enhet gör genom att inspektera vattentrycket i ditt vatten källa. Ibland är anledningen enheten gör en racket eftersom om vattnet inte riktigt fyller enheten skulle disken att slå varandra och skramlande i enheten.
  • Kontroll av tvättmedelsfacket. Du kanske också vill kolla in dispensern av diskmedel om det är igensatt eller inte öppna som det ska. Du kan göra detta genom att ta isär frontpanel dörren, bara se till att du har enhetens manuella bredvid dig när du gör detta eftersom instruktioner kan variera från en modell till en annan. Medan du är på den här panelen kan du kolla in timern spaken. Kontrollera om det redan korroderat och om det är, kan du enkelt skrubba bort korroderade materialet med en vanlig stålull.

De instruktioner som anges ovan bör eliminera lätt att reparera problem med din diskmedel. Merparten av tiden är dessa frågor som reparationen personalen står inför så om det är något som du inte kan reparera med egna ansträngningar och färdigheter så du kan lika gärna vänta med att ringa reparations killarna. Ofta finns det också en felsökningsavsnittet i din diskmaskin bruksanvisning. Enkla saker som att kontrollera strömkälla och vattenkälla är lätt skyldiga till de vanligaste frågorna om en diskmaskin. Du kan också kontrollera andra online-resurser och forum, särskilt om din diskmaskin varumärke är ganska populär.