E2r

Hur att jämföra olika typer av isolering systemet

Isolerande ett hus eller bygga inte bara ger komfort för sina passagerare, men det ger fler fördelar såsom att sänka elräkning, minska växthusgaserna och öka dess andrahandsvärde. Ett isoleringssystem fyller luckorna mellan betingade utrymmen inomhus och obetingade utomhus. Den obehagliga känslan av en passagerare i en byggnad eller hus är på grund av den strålningsvärme utbyte av hans kropp till de omgivande innerytorna. Då isoleringen ökas, minskar den värmeväxling, alltså en nivå av komfort uppnås.

Inför isolerande ditt hus

Inför isolerande ditt hus, är det nödvändigt att känna först med R-värdet av isoleringsmaterial. R-värdet anger hur väl de isoleringsmaterial hålla tillbaka värmen, eller dess termiska resistans. R-värde är direkt proportionell med tjockleken av materialet, desto tjockare materialet ju högre dess termiska resistansvärde. Typiskt, med en högre termisk resistans värde ditt hus bättre är isolerad, men R-value krav beror på vilken typ av rum du är isolerande och ditt hus plats.

Hur att jämföra olika typer av isolering systemet. Inför isolerande ditt hus.
Hur att jämföra olika typer av isolering systemet. Inför isolerande ditt hus.

De stora hem isoleringssystem typer som finns på marknaden idag är:

  1. Rullade (eller Batt) Isolering
  2. Styva isoleringen
  3. Blown-in glasfiberisolering
  4. Sprayed Isolering polyuretanskum.

Rolled (R Batt) Isolering är lämplig för installation i mellan standard väggreglar, takstolar tak, eller golvbjälkar. Detta är gjort av glasfiber för att passa avståndet sexton eller tjugofyra inches på mitten. Rolls är kontinuerlig och kan skäras i enlighet med önskade längder, medan Batts är färdigskurna redan.

Styva isoleringen är extremt lätt

Styva isoleringen är extremt lätt. För vinden eller väggisolering.
Styva isoleringen är extremt lätt. För vinden eller väggisolering.

Styv isolering är extremt lätt, på grund av dess plast skummaterial. Den nämnda material är fylld med luftceller och skärs i olika standardstorlek ark. Styv isolering är det bästa att använda i isolerande yttre grundmurar och det inre av källarväggar, för det ger termisk och akustisk isolering.

För vinden eller väggisolering

För vinden eller väggisolering, blåses in glasfiberisolering vad du behöver. För installation av denna typ av isolering systemet , däremot, behöver du en professionell installatör. Denna typ av isoleringsmaterial kallas blåses in, eftersom du kommer att behöva en fläkt och tratt i blåsa isoleringen i väggen och vindsutrymmen. Genom fläkten och tratten är de små lösa glasfiber pellets blåst i.

Till skillnad från den rullade (eller batt) isolering och styv isolering

Till skillnad från den rullade (eller batt) isolering och styv isolering, kräver sprutas polyuretan en professionell installatör. Denna typ av isolering systemet har utmärkt R-värde jämfört med de andra tre typer av isolering. Eftersom detta sprutas in, är de minsta fogar och sprickor i det utrymme som skall isoleras ordentligt tillslutna.

När hem ordentligt isolerade, krävs mindre energi för att värma eller kyla dem, vilket sänker kostnaderna för energiförbrukningen. Potentiella köpare skulle definitivt föredra att köpa ett hus som är ordentligt isolerade stället inte. Enligt Energy Pulse Survey, skulle fler människor väljer ett isolerat hus tack vare sin energieffektivitet. Energieffektivitet uppnås genom att isolera ditt hus eller byggnad.