E2r

Hur att köpa rätt dörrhandtag för ditt hem

Välja rätt hårt för dina dörrar är ganska lätt uppgift så länge du vet vad du vill dörrhandtaget att göra. Mest inomhus dörrhandtag är inte något fint och bara tjänar till att öppna dörren eller att låsa den.

Dörrhandtag är en integrerad del av din dörr och kan även säga något om din personlighet beroende på vilken typ av dörrhandtaget du väljer.

Hur att köpa rätt dörrhandtag för ditt hem. Där kommer det att gå?
Hur att köpa rätt dörrhandtag för ditt hem. Där kommer det att gå?

Dörrhandtaget kit kan köpas på din lokala järnaffärer och brukar innehålla följande:

 • Dummy rattar
 • Keyed låsning dörrhandtag
 • Integritet spak locksets
 • Privacy locksets
 • Passage locksets
 • Spak locksets
 • Deadbolt och låsenhet

När du väljer den perfekta dörrhandtaget för att köpa, här är några viktiga faktorer att tänka på.

Naturligtvis dessa är de funktionella aspekterna av dörrhandtag. Bestäm vilka rattar går på vilka dörrar.
Naturligtvis dessa är de funktionella aspekterna av dörrhandtag. Bestäm vilka rattar går på vilka dörrar.
 • Där kommer det att gå? Bestäm var dörrhandtaget kommer att installeras. Dörrar inne i huset som garderob dörrar och linneskåp behöver normalt inte knappat lås. Medan ytterdörrar som din ytterdörr, garageport, bakdörren och varje dörr som leder utanför huset behöver vanligtvis nycklar.
 • Bestäm rattar. Räkna ut vilken typ av ratt som du vill för dessa dörrhandtag. Dina val varierar från standard knopp former för att spaktyp rattar till tummen spärrarna. De människor som delar ditt hem kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av rattar du kanske vill använda. Exempelvis hävarmstyp rattarna är bäst för personer som har full användning av sina händer som barn och äldre människor, eftersom det blir lättare att använda dem.
 • Bestäm vilka rattar går på vilka dörrar. Passage knoppar bör gå på linneskåp, skåp och andra sådana icke låsande innerdörrar. Sekretess lås, för sin del, gå på badrum dörrar och dörrar sovrum. Innerdörrar som kräver låsning mekanismer för privatlivet. Dessa typer av dörrhandtag behöver inte en nyckel för att låsa dem och bara använda knappen eller tumme vänder för att låsa en sida, oftast interiören en.
 • Key lås går på utsidan. Märkta låsning dörrhandtag är oftast ett hem första försvar. Dessa typer av rattar går på ytterdörrar som din ytterdörr, bakdörren, dörrar terrass och andra dörrar som leder till utsidan. Se till att du gör kopior av nycklarna och se till att varje ansvarsfull medlem av din familj har en kopia av dessa tangenter. Göra en nyckelring för ytterdörrar är lämpligt eftersom du kan vara säker på att veta allt om dina externa nycklar finns på ett ställe och i händerna på en ansvarig person.

Naturligtvis dessa är de funktionella aspekterna av dörrhandtag

Naturligtvis dessa är de funktionella aspekterna av dörrhandtag. Vissa dörrhandtag har intrikata mönster eller enkla sådana och är alltid tillverkade av robust, pålitlig och låsbart material. Dessa kan också faktor i ditt val vilken typ av dörrhandtaget går på dina dörrar. Du kan välja dörrhandtag baserat på hur invecklad designen av dina dörrar är och om dörrhandtaget går med det. Du kan också välja att ha Skräddarsydda Skapad dörrhandtag gjorda för dina dörrar. Alltid vara medveten om att när man beslutar vilka dörrhandtaget för att använda är föremål för personlig smak. Nu, om du funderar på att få mer information om de olika typer av dörrhandtag och som går med vad, sedan besöka doorknobdiscountcenter.com .