E2r

Hur att reparera en konkret trottoar: betong spricka reparation

Använd dessa patchning och kakel tips att fixa konkreta trottoarer

En skadad trottoaren kan verkligen förringa curbvädjan av ditt hem. Lyckligtvis fastställande en trottoar ligger inom gör-det-själv-förmåga många husägare beredda att plocka upp några konkreta reparationsmaterial och verktyg och följ dessa anvisningar!

Hur att reparera en konkret trottoar: betong spricka reparation. Bestäm vilken typ av skada du har att göra med.
Hur att reparera en konkret trottoar: betong spricka reparation. Bestäm vilken typ av skada du har att göra med.

(Du kan också hitta konkreta restaurering tips och tricks som hjälper dig att reparera allt från en trottoar till en uteplats gräns som ett proffs.)

  1. Bestäm vilken typ av skada du har att göra med. Vissa är lätt att reparera och några är inte. De flesta typer av trottoaren sprickor är lätta att åtgärda. Stora delar som drog och bryts i bitar är inte lätt att fixa, och kommer sannolikt att kräva tjänster av en professionell.
  2. Bestäm varför skadan uppstod. Det finns två huvudsakliga skäl till att trottoarer spricka. Den första är bristen på kontroll leder, eller ett otillräckligt antal kontroller leder. Kontroll lederna är de linjer som går över en trottoar med några meter. Ja, de tjänar faktiskt ett syfte. Betong tenderar att expandera och avtal med luft och jord temperaturer. Kontroll leder hindrar inte att detta händer, men de minimerar skador som uppstår genom att ge konkreta en mycket liten bit av utrymme att expandera. Dessutom kommer några sprickor som inträffar tenderar att vara längs kontroll lederna, och kommer inte att vara lika allvarlig som de annars skulle. Det andra skälet till att trottoarer spricka beror trädrötter har invaderat utrymmet under. Eftersom rötterna växer tunnel de genom basen och tryck den konkreta upp, vilket orsakar sprickbildning.
  3. Avhjälpa orsaken till skadan. Om skadan orsakas av brist på kontroll leder, använd en konkret att såga linjer över din trottoaren varannan eller tre meter. Klipp inte hela vägen genom betongen - din kontroll leder bör endast en halv tum djup eller något mindre. Kom ihåg att alltid bära lämplig skyddsutrustning vid användning av en konkret såg, inklusive hand-och ögonskydd. Om skadan orsakas av invasiva trädrötter, gräva ut runt den felande rötterna och ta bort dem med en beskärningssåg. Beroende på storleken av trädet har detta potential att hämma tillväxten av trädet, eller kanske döda den, så om du verkligen fäst det 80-åriga ek, kanske du vill lära dig att leva med din trottoaren skador! När du har tagit bort alla potentiellt skadliga trädrötter, kan du infoga en plåt i marken vertikalt längs trottoaren för att förhindra att rötterna från förnybara. Fylla området igen med smuts som du tog bort, tillsammans med ytterligare smuts vid behov.
  4. Bestäm ett lämpligt material för din konkreta reparationer. Vilken typ av material som du kommer att använda för att reparera din trottoaren beror huvudsakligen på hur stor sprickan är. För små sprickor (mindre än en halv tum bred), kan du använda betong injekteringsbruk. Något större kan lätt fästas med täta och de största (en tum eller bredare) måste repareras med betong lapp förening.
  5. Hur du använder konkreta injekteringsbruk. Betong injekteringsbruk kan hittas på alla hem förbättring butik i små cylindrar. Det första steget är att rengöra sprickan och det omgivande området, så att bruket kan binda effektivt med betong. Därefter väta ytan och insidan av sprickan för att främja bättre bindning. Det sista steget är att applicera mycket tunna skikt av betong injekteringsbruk i sprickan tills den är fylld något över trottoaren nivå. Du vill överfylla spricka lite eftersom bruket krymper när det torkar. Tillämpa den i lager är viktigt eftersom om du använder det på en gång, är det troligt att pressas tillbaka ut när marken fryser och tinar. Det är inte nödvändigt att vänta på att torka mellan program.
  6. Hur du använder täta. Dessa tips hjälper dig att använda täta för konkreta crack reparationer. Den täta som används för trottoaren reparation liknar den typ som används för att täta fönster för vintern. Förbered trottoaren precis som du skulle för betong injekteringsbruk, sedan klippa bort plast spets fogtätning pistol. Sätta i täta i sprickan blir lättast om du kan göra öppningen i pistolen ungefär samma bredd som din spricka. Tillämpa den till det inre av sprickan i tunna skikt tills den är i nivå med trottoaren yta. Som med injekteringsbruk, behöver du inte vänta på täta torka mellan lagren.
  7. Hur du använder betong lapp förening. Betong lagningsmassan är i grunden betong. Detta är det material som yrkesmän använder för trottoaren reparation. Du måste rengöra området runt trottoaren spricka, sedan förbereda det lagas. Eftersom lagningsmassan används typiskt med större sprickor, är det en bra idé att gräva sprickan lite. Okej, så du tänker, "Jag ska göra sprickan större?" Tja, i ett ord - ja. Du vill göra botten av sprickan något bredare än toppen. Detta förhindrar lapp förening från att tryckas ut när pesky kyla gör att betongen att ingå avtal. Om du har förberett sprickan ordentligt, skulle ett tvärsnitt av det likna en inverterad V Sedan förbereda lapp förening. Detta innebär vanligtvis att blanda ett pulver med vatten och omrörning den kraftigt. Det torkar mycket snabbt, så förbered endast en liten mängd på en gång. Fukta sprickan och området runt det med en trädgårdsslang, men inte översvämma den. Med hjälp av en murslev, tryck föreningen i, lite i taget. Fortsätt på detta sätt tills sprickan är fylld. Om det behövs, slät yta av plåstret genom blöta din glättare lite och sopa det fram och tillbaka över lapp förening.

Nyckeln till framgång lapp dina konkreta trottoarer är att tillämpa lapp material i små mängder. Om du får i alltför bråttom, kommer injekteringsbruk, täta eller patchning förening spricka. Sedan kommer du att ha en situation där din trottoaren spricka har sprickor! Nu när du vet hur man reparera skador, ta din tid, gör det rätt och förhoppningsvis kommer du inte tillbaka ute upprepa processen när som helst snart!