E2r

Hur att reparera sprickor och hål i stuckatur

Stuck eller en rendera är ett bindemedel som vanligen används i dekorativa väggar och tak. Stuck används ofta för att täcka upp oattraktiva ytor såsom Adobe eller block aska. Den vanligaste sammansättningen av stuck är en blandning av sand, cement, vatten och kalk. Andra tillverkare inducerar fibrer och akryl för att göra stuckatur mer flexibel och starkare.

Med tiden kan stuckatur visa tecken på sprickor

Med tiden kan stuckatur visar tecken på sprickor. Få inte panik. Som stuckatur används mer för dekorativa ändamål i stället för att lägga betydande stöd i ditt hus, kan du fördröja enkelt reparera sprickorna.

Vid första tecken på en spricka, ta hela området för andra synliga sprickor eller hål. Nu är den bästa tiden för att inspektera området så att du kan utföra de nödvändiga reparationerna på samma gång.

Inspektera färgen på stuck

Hur att reparera sprickor och hål i stuckatur. Med tiden kan stuckatur visa tecken på sprickor.
Hur att reparera sprickor och hål i stuckatur. Med tiden kan stuckatur visa tecken på sprickor.

Inspektera färg stuck. Som stuckatur kan lägga en rustik eller gammaldags utseende på området, kan färgen variera över tiden. Natur stuckatur färg tenderar att förändras med tiden genom. För målade gips, kommer uppgiften att bli lättare för dig. Ta en liten del av den naturliga stuckatur till din favorit att ta reda på exakt matchning för din patch-up. Ibland kan färgmatchning vara mycket svårt, anser att måla hela området med en liknande färg.

Caulk är ett tätningsmedel som kan användas för att fylla de luckor i din stuckatur

Caulk är ett tätningsmedel som kan användas för att fylla de luckor i din stuckatur. Förbered några täta så att du kan fylla i sprickor och hål. Caulk finns i de flesta hårdvara butiker. Fråga om en korrekt tillämpning av den köpta täta eftersom processen kan variera beroende på märke. Det finns fogmassor som är speciellt tillverkade för lappning-up stuckaturer. Fråga om det så att du kan köpa den här typen i stället för en vanlig täta.

Applicera fogmassa i de områden som behöver det patch-up

Applicera fogmassa i de områden som behöver det patch-up. Du måste gå igenom alla sprickor och hål att reparera dem ordentligt. Använd ett sandpapper för att försiktigt sand området för en slät och jämn yta.

Du kan använda en mejsel

Du kan använda en mejsel, en slägga och en hammare för att ta bort stuckatur överblivna innan du börjar tillämpa stuckatur täta. Rensa området så att du kan tillämpa fyllningar mer effektivt. När du har rensat området, sedan kan du börja blanda stuckatur.

Tänk på att skydda dig från betydande förbränning som kalkhalten i stuckatur kan bränna huden. Bär lämpliga redskap såsom hand handskar, overaller och skyddsglasögon.

Förbered stuck blandningen

Inspektera färgen på stuck. Caulk är ett tätningsmedel som kan användas för att fylla de luckor i din stuckatur.
Inspektera färgen på stuck. Caulk är ett tätningsmedel som kan användas för att fylla de luckor i din stuckatur.

Förbered stuck blandningen. Förhållandet murarcement och ren sand måste vara 2:07. Tillsätt vatten så att blandningen kan hålla formen. Applicera vatten på det område där du tänker reparera. Basbeläggningen måste tillämpas på minst en fjärdedel av en tum runt det skadade området. Lämna baslack under minst två dagar innan du applicerar andra strykningen.

Ta bort de höga eller ojämna områden genom att dra en bräda fram och tillbaka på ytan. Använd en trä float att jämna området. Tillåt ytterligare två dagar för den andra pälsen att torka. Slutmålning består av murverk cement och sand blandas med ranson 05:07 måste tillämpas med en krämig konsistens.


Om du tänker använda färg för att täcka området, välj en matchande färg för att dölja reparationen. Om du är rädd för att hantera en antik stuckatur inredning på ditt hus, anlita en professionell för att förhindra ytterligare skador.