E2r

Hur att sanera en madrass

Madrasser gör sova ett nöje

Madrasser gör sova ett nöje. Madrasser dock måste desinficeras då och då för att förhindra mögel och parasiter från att växa och sprida sig i madrassen. Eftersom madrassen är där du kommer att spendera upp till en tredjedel av varje dag när du sover, se till att madrassen är ren är viktigt. Här är några steg till hygienisering en madrass.

Infektion

Infektion. Först av allt måste du veta hur en madrass kan bli smutsig. När människor använder madrass, hår, döda hudceller, och även mikrober kommer så småningom sudda bort madrassen. Eftersom madrassen är ihålig, gjord av tyger och fyllmedel, och mycket absorberande, kommer det att främja tillväxten av bakterier snabbt. Till exempel, om du är sjuk, kommer madrassen sannolikt att smittas med några av de bakterier som du har när du är sjuk.

Sängkläder

Sängkläder. Så här startar sanitizing din madrass, börja med att ta bort alla sängkläder och beläggningar på din säng. Detta inkluderar lakan, ned täcker, kuddar och örngott. Se till att du tvättar alla dessa objekt. Även om du rengör madrassen blir det smutsigt igen om du återanvända samma otvättade sängkläder.

Hur att sanera en madrass. Infektion.
Hur att sanera en madrass. Infektion.

Desinfektionsmedel. Välj sedan ett desinfektionsmedel som du kan använda på din madrass. Windex Antibakteriell Cleaner är ett av de goda desinfektionsmedel som du kan använda. Oavsett desinfektionsmedel du använder, bara se till att desinfektionsmedlet dödar 99,99 procent av bakterierna, men är tillräckligt milda för huden att inte orsaka allergier och hårda reaktioner. Ta en liten skål med varmt vatten och blanda några droppar av desinfektionsmedlet. Blanda väl och sedan använda en ren trasa doppad i lösningen för att rengöra madrassen.

Torka

Avtorkning. För att rengöra madrassen, ta trasan och doppa den i lösningen. Vrid ut överflödigt vatten från tyget, så att madrassen inte färgar och blir onödigt fuktigt. Använd trasa för att gnugga sängen i sektioner. Om du märker att tyget du använder för att gnugga sängen har torkat ut helt enkelt doppa trasan i lösningen och vrida ur överflödigt vatten.

Torkning

Torkning. Torka hela bädden med desinfektionsmedlet formel från framsidan till baksidan. Efteråt kan madrassen att torka av sig själv för ungefär en timme. Efteråt kan man strö lukt bort pulver desinfektionsmedel på toppen av bädden. Detta kommer också att hjälpa torka ut sängen. Använd vakuum för att avlägsna pulvret efteråt.

Madrasser gör sova ett nöje. Sängkläder.
Madrasser gör sova ett nöje. Sängkläder.

Vädring. Slutligen anser placera madrassen utomhus på en solig dag i flera timmar. Direkt solljus och massor av luft kommer ofta att underverk i uppfriskande ner omslag och madrasser. Solljus också effektivt torkar ut fukt som fastnar i madrasser och som orsakar ofta formar och mildews. Se till dock att du inte lämnar madrass utomhus över natten, eftersom nattluften kan vara ganska fuktigt och dimmigt, som bara kommer att göra madrassen ännu mer fuktig.

Med dessa steg bör du kunna sanera och desinficera din madrass, vilket gör den lämplig för användning igen.