E2r

Hur att träna stege säkerhet

Stegar gör det enkelt för alla att nå höga platser

Stegar gör det enkelt för alla att nå höga platser. Oavsett om det är en rak / förlängning stege eller en stege, serverar en stege som ett sätt att vertikalt förlänga din kropp. När du arbetar med stegar, måste stege säkerhet alltid ditt nummer ett bekymmer.

Här är några tips på att använda stegar säkert:

1. Använd rätt stege för jobbet. De tre grundläggande typer av stegar är:

  • Hushåll - vara lätt med en lastkapacitet på mindre än 200 £. Det används främst för enkla uppgifter kring huset som når en hylla eller byta en glödlampa på vinden.
  • Kommersiell - för allmänt bruk med en lastkapacitet på mindre än 225 £. Det är väl lämpade för användning av målare och hantverkare som bär ljusa verktyg.
  • Industri - tunga stegar för industriella ändamål, med en lastkapacitet på mer än 250 kg. Det används ofta på daglig basis av entreprenörer, underhåll och utryckningspersonal.

De tre grundläggande material som används för stegar är trä, aluminium och glasfiber.

  • Trä - tyngre och kan ruttna när vänster våt, bör vara fri från sprickor och splittringar, hög underhåll krävs
  • Aluminium - lätt, hållbart och inte rost, liten eller ingen krävs underhåll, det bör inte ha några vassa kanter, vid användning nära strömförande el måste extra försiktighet iakttas eftersom aluminium leder ström
  • Glasfiber - icke-ledande och lätt, rostar inte / korrodera, dyraste av de tre typerna
Hur att träna stege säkerhet. Stegar gör det enkelt för alla att nå höga platser.
Hur att träna stege säkerhet. Stegar gör det enkelt för alla att nå höga platser.

2. Innan du använder en stege, inspektera det väl för alla brott, sprickor, lösa gångjärn, skruvar eller felaktiga mekanismer lås. Kontrollera om hala ämne som olja, fett och våt färg. När du använder en båt stege, måste det vara olja / fett fri, eftersom du enkelt kan glida när dina fötter är våta. För teleskopiska stegar, kontrollera rep eller lina efter tecken på slitage.

3. Placera stegen på en plan, stabil, icke-hal yta, aldrig ovanpå ett annat objekt. Det ska inte vingla. För stegar med låsmekanismer, se till att låsen är säkra. För en rak stege, alltid luta den mot väggen eller någon jämn yta. Luta den inte mot ett obevakat eller olåst dörr eller i ett område där många människor tenderar att passera. När du använder en stege utomhus, se till att det inte regnar och att det inte finns några starka vindar.

4. När du klättrar upp för stegen, ska du alltid känna balanserad och i kontroll. Håll i sidorna med båda händerna och placera fötterna stadigt på varje steg. Face stegen när man går upp eller på väg ner. Stressa inte.

5. När du bär små verktyg, placera dem i ditt verktyg bälte eller bakfickan. Om du behöver transportera andra föremål upp för stegen, klättra upp för stegen först och har någon på plats att passera objekt till dig.

6. För en rak eller förlängning stege, aldrig klättra förbi det tredje steget. För steg stegar, inte går utöver den näst sista steget. Och aldrig luta sig tillbaka. Det är nästan alltid ett recept för katastrof.

7. Förvara inte stegar utan uppsikt. Barn har en förmåga att införliva stegar i sina spel.

Hur att träna stege säkerhet.
Hur att träna stege säkerhet.

8. När du är klar med stegen, försiktigt stänga eller dra in stegen genom att hålla händerna borta från gångjärnen eller punkter nypa. Förvara om möjligt stegen i en låst täckt, område bort från elementen, barn och inbrottstjuvar också.

Det finns ingen anledning att inte vara säker på en stege. Oavsett vilken typ av stege du använder och oavsett ändamål, följ tipsen ovan och kom ihåg: Safety First.