E2r

Hur att tvätta säng kuddar

Var grön: tvätta säng kuddar - Köp inte nya

Med enkla kuddar polyester säng för ett par dollar styck, är det ofta lätt att kasta ut begagnade, smutsiga säng kuddar än det är att tvätta dem. Men kasta bort 03:58 kuddar var några månader är inte mycket Earth-medvetna.

Penningtvätt säng kuddar är inte svårt

Penningtvätt säng kuddar är inte svårt. Några enkla steg är allt som behövs för att tvätta säng kuddar. Penningtvätt säng kuddar behöver inte göras varje gång bladen tvättas, men det är bäst att tvätta dem var tre till fyra månader, särskilt om det finns allergiker i hemmet. Allergener som dammkvalster finns ofta i säng kuddar.

Hur att tvätta säng kuddar. Var grön: tvätta säng kuddar - Köp inte nya.
Hur att tvätta säng kuddar. Var grön: tvätta säng kuddar - Köp inte nya.
  1. Innan kuddar penningtvätt säng, ta bort örngott och eventuella löstagbara skydd. Kuddvar och beskyddare kan tvättas separat med sänglinnen i varmt vatten.
  2. Glöm inte att kolla några kudde taggar för instruktioner. Kudde kan vara av polyester, fiber, gås dun och fjädrar. Separera kuddar baserat på typ av fylla och para kuddar enligt material.
  3. Om kudden är gjord av polyester fyllning, är det säkert att kasta den i tvättmaskinen. Om kudden är gjord av ner, är kemtvätt möjligt men ibland inte praktiskt. Ner kuddar kan tvättas med vatten och vanlig, icke-blekmedel tvättmedel, men det är bättre att tvätta dem i en kommersiell, frontmatad maskin snarare än toppmatade agitator maskin i de flesta hem.
  4. Tvättning ner säng kuddar bör göras en eller två gånger per år.
  5. Polyester och bomull blandning kuddar kan tvättas i varmt vatten med vanligt tvättmedel (om inte annat rekommenderas av tvättråd), men bara använda ungefär hälften så mycket jämfört med en full last. Det är också bäst att använda en kort cykel.
  6. När du placerar kuddar i tvättcylindern, måste du tvätta två kuddar på en gång. Annars kommer brickan vara obalanserat och allt vatten kommer att mättas in i en kudde. Detta kommer att förstöra kudden.
  7. När cykeln är klar, kör centrifugeringen en gång till. Detta kommer att bidra till extra vatten avlägsnas från kuddar innan du lägger dem i torktumlaren.
  8. Efter den andra centrifugeringen, satte paret säng kuddar i torktumlaren, på medelhög värme i cirka en timme. Kontrollera kuddar efter en timme och avgöra om mer torktid behövs.
  9. Innan du lägger tvättade kuddar tillbaka på sängen, glöm inte att tvätta kudden beskyddare. Dessa skydd, som finns i plast och bomull i sängkläder avsnitt, hjälper till att hålla kudden rengöra och minimera allergener.

Penningtvätt säng kuddar är så enkelt som att göra regelbundna tvätt men kräver ett par viktiga steg för att säkerställa säng kuddar förblir fluffig för en god natts sömn.