E2r

Hur att välja rätt keramiska plattor

Oavsett om du redecorating ditt kök

Oavsett om du redecorating ditt kök, badrum, är uteplats, entréhall, keramiska plattor för ditt golv alltid en favorit på grund av dess många olika stilar, mönster och storlekar att inte nämna dess kostnadseffektivitet jämfört med marmor och fint trä. Medan allt detta är gott och väl, de flesta människor inte riktigt vet hur man väljer och köpa keramiska plattor. De går ofta med designen istället för kvalitet och hållbarhet varje stil ger dig. På denna anmärkning, här är några saker att tänka på när man väljer de keramiska plattorna för ditt golv.

  • Avgöra vilka behov det område du vill kaklade. Innan vi går på jakt efter den perfekta keramikplattor för att täcka dina golv med måste du utvärdera först vad det specifika området behöver och kommer att bestå. Till exempel, låt oss säga att du kommer att placera brickor för att täcka ditt kök golv. Risken för spill och fläckar på detta område är ganska hög eftersom du ständigt arbetar med mat och vätska medan du slav borta. Dessa spill och fläckar kan något undvikas, men förr eller senare kommer olyckor falla på ditt golv. Detta är fallet, så ska du gå med plattor som antingen kommer att vara lätt att rengöra och kommer lätt dölja eventuella märken eller fläckar om de inte rengörs omedelbart. Samma sak med ditt badrum eftersom plattorna kommer att tvingas ständiga attacker från mögel och avskum. Å andra sidan, om du planerar att lägga några plattor för ett område i ditt hus där du förväntar tung gångtrafik eller tunga möbler rörelse, då du kommer att behöva en slags platta som inte kommer chip eller fraktur på grund av vikten. Bedöma behoven i området för att få en uppfattning om vilken typ av kakel du behöver.
  • Fläck-och fläck fri golv. Som nämnts ovan, om du planerar att kakel ett område som kan utsättas för spill och ständig färgning såsom kök eller badrum, då du kommer att vilja överväga att använda glaserade keramiska plattor. Dessa plattor är lätta att rengöra och glasyren skyddar den från enkel färgning från oavsiktlig mat, dryck och andra ämnen som kan orsaka fläckar. Ett annat alternativ kan du fundera på är att välja mörkare färgade plattor tillsammans med mörkare injekteringsbruk. Dessa typer av plattor kan hjälpa dölja alla fläckar bör du vara för lat för att rengöra efter varje spill. Dessa är bra att dölja formar också gör det till ett perfekt alternativ för badrummet.
  • Tung trafik. Om du bestämmer dig för plattsättning områden i ditt hem som kommer att bestå massor av vikt när det gäller gångtrafik eller oavsiktliga stänk av tung vikt på dina golv, då du kanske vill överväga oglaserade plattor som är helt resistent mot chips och frakturer . Överväg hänvisning till Moh keramiska plattor bedömningsskala för att hitta rätt kakel för ditt flitigt golv. Rangordningen av skalan är 1 till 10 där 1 är det mjukaste och 10 är den svåraste. Du kan överväga att använda plattor som dubbel eldas som typiskt tätare än de andra plattorna vilket gör det mycket mer motståndskraftig och slitstark.

När du vet vilken typ av keramiska plattor du behöver för ditt golv

Hur att välja rätt keramiska plattor. Avgöra vilka behov det område du vill kaklade.
Hur att välja rätt keramiska plattor. Avgöra vilka behov det område du vill kaklade.

När du vet vilken typ av keramiska plattor du behöver för ditt golv, kan du fokusera nu på design, storlek och mönster av plattan baserat på tillgänglighet. Oroa dig inte, varje typ kommer att ha några av samma mönster som finns på varje typ av keramiska plattor. Om du är osäker med den typ av kakel du väljer, försök att konsultera en professionell som har erfarenhet inom detta område.