E2r

Hur att växa nya gräset snabbt

Så, har ni åtagit er att grassing upp din gräsmatta

Så, har ni åtagit er att grassing upp din gräsmatta. Ja, det är en bra idé. Överklagandet av ditt hem kommer att öka med en fin gräsmatta visas vid de främre och bakre varven. Som sagt har du förmodligen lagt ut gräset sods och har gjort allt som krävs för att göra ditt gräs växa frisk. Problemet är att gräset tillväxt tar tid. Så, om du inte har lyxen av tid eller helt enkelt vill att din gräsmatta att fylla upp snabbt, så här är några tips om hur du gör din gräset växa snabbare.

Hur att växa nya gräset snabbt. Den initiala vattning.
Hur att växa nya gräset snabbt. Den initiala vattning.
  • Den initiala vattning. När om på din sod eller plantera frön av ditt gräs, kommer vattning vara avgörande. Oavsett är fallet, kommer du definitivt att stänka vatten över de områden där du planterade om dagligen under de första 30 eller så dagar. Det är viktigt att du håller jorden konstant fuktig. Detta är särskilt fallet om klimatet i ditt område är varmt och torrt. Denna typ av ljus vattning kommer att uppmuntra gräset att växa. I stället för vatten, kan du överväga att kanske vattenkraft seeding. Hydro seedning sprutning ditt gräs med en blandning av vatten, gödsel och fibrer som hjälper öka din unga gräs eller frön snabbare och samtidigt, skydda den från rovdjur och skadedjur. Efter de första 30 dagarna, när gräset har vuxit lite längre och starkare, kan du återgå till ett mindre frekvent vattning schema.
  • Låt solen i. Grass definitivt kommer att växa snabbare om de ständigt får tillräckligt med solljus på en daglig basis. Solen ger dem energi, särskilt i de tidiga stadierna. Som sagt se till att städa upp den övre delen av marken var så ofta med ljus håva in för att få solljus genom den unga gräs och plantor.
  • Säg nej till gångtrafik. Under den tidiga tillväxten, är det viktigt att gräset förblir bilfria. Detta betyder att du inte ska tillåta någon att trampa på den unga gräset. Samma sak med maskiner och vägt utrustning. Vikten på de unga gräset kommer att orsaka stress som kan leda till att unga spira döende.
  • Håll det fuktigt. När gräset växer, är det viktigt att hålla jorden fuktig. Gräs behöver vatten hela tiden. Att vattna gräset, använd en sprinkler och endast vatten lätt. Över vattning kan vara dödliga för ditt gräs speciellt när groddar är fortfarande öm.
  • Klipp det. Det kan vara ironiskt att klippa gräset när du vill att det ska växa. Tja, anser gräs att vara liknande till håret på huvudet. Ju mer du klipper det, desto tjockare och längre kommer att växa. Samma teori gäller för gräs, förutsatt att du skär den på lämplig mognadsnivå och önskad höjd du vill att gräset ska vara på. Komplettera din klippning av gräs genom att tillämpa en crabgrass förebyggande efter tredje snittet. Det kommer att hjälpa dig att växa gräset snabbare och tjockare.

Med alla dessa i åtanke, bör odla ditt gräs vara en barnlek. Du ska kunna njuta av en grönare gård snart nog.