E2r

Hur barnsäker din gård

Du kanske tror att din trädgård är den säkraste platsen för dina barn att spela. Tvärtom, men det finns en hel del potentiella risker i ditt fram-eller bakgård. Du kommer att vilja kontrollera en handfull saker innan du låter dina barn leka utanför.

Utelek har ansetts vara en minne blott

Hur barnsäker din gård. Kontrollera om giftiga växter.
Hur barnsäker din gård. Kontrollera om giftiga växter.

Utelek har ansetts vara en minne blott. Många barn tar utelek för givet och väljer istället att spela med videospel eller använda Internet för sociala nätverk. Sedan finns det alltid TV, vilket kan vara en stor källa till underhållning och distraktion för barn. Men hjälper utelek avsevärt förbättra barns hälsa. Det främjar också kamratskap bland barnen.

Innan du låter dina barn leka ute på gården, ta hand om ett par saker.

  • Kontrollera gräsmattan för skräp, inklusive krossat glas, spillning djur, trasiga kvistar och nedfallna grenar. Dessa kan vara farligt för dina barn.
  • Kontrollera om giftiga växter. Små barn kan bli intresserade av att plocka upp bär eller svamp från marken eller från växter. Det kan vara farligt eller dödligt vid förtäring. Kontrollera också för andra potentiellt farliga växter, som Poison Ivy eller gift ek. Om du är osäker, rådfråga en botanik uppslagsverk eller Internet för bilder på dessa irritation som orsakar växter.
  • Om du spelar med ett litet barn eller spädbarn på din gård, är det förmodligen bäst om du ta med en picknick filt, så han kommer inte att ta och äta saker från marken.
  • Låsa in gräsklipparen, eftersom det har vassa kanter. Låt inte dina barn leka på gården när någon gräsklippning. Gräsklippare kan kasta om stenar, kvistar och pinnar. Om du har en körbar gräsklippare, låt inte dina barn rida med dig. De kan falla av och skada sig på bladen.
  • Installera ett staket grind med barnsäkra lås, så att dina barn kan inte bara lämna gräsmattan på gatan.
  • När du grillning eller grillning utomhus, hålla barnen borta från grillen.
  • Spärra av poolen och installera en pool alarm, så du får en varning när någon (möjligen ditt barn) kommer in i poolområdet.
  • Håll soptunnor borta från barnens räckhåll. Barn är ofta nyfikna och frågvisa. De kommer att ta nästan vad som helst, inklusive skräp från insidan sopor hinkar eller tunnor som de kan nå.
  • Fråga familjemedlemmar som kör till tuta sina horn och för att kontrollera om vägen är klar innan du kör upp uppfart eller garaget. Små barn kan vara svårt att se inifrån ett fordon.

Du kanske inte kan förutse alla potentiella faror eller risker

Du kanske inte kan förutse alla potentiella faror eller risker. Du bör dock vara vaksamma hela tiden. Håll ett öga på ditt barn, så han inte får sig i trubbel. Inte svettas de små saker som spindelväv och smuts, dock. Dessa är en del av en trädgård eller gård miljö. Du bör vara uppmärksam på hälsa och säkerhet, dock.

Låt dina barn leka och utforska i naturen, men hålla dem i en säker miljö. Utelek är frisk, men inte utan sina risker och potentiella faror.