E2r

Hur dechiffrera återvinning sifferkoder

Det är ditt ansvar att ta hand om miljön

Det är ditt ansvar att ta hand om miljön. Ett sätt att göra detta är genom att delta i återvinningsprogram. Återvinning antal koder tilldelas olika föremål gjorda av plast, för att säkerställa att återvinningssystem hålls ordnad.

Hur dechiffrera återvinning sifferkoder. Om du hittar ett nummer 1 som omges av de berömda cykliska pilarna för återvinning då du stöter på behållare som är gjorda av polyetentereftalat eller PET.
Hur dechiffrera återvinning sifferkoder. Om du hittar ett nummer 1 som omges av de berömda cykliska pilarna för återvinning då du stöter på behållare som är gjorda av polyetentereftalat eller PET.
  1. Om du hittar ett nummer 1 som omges av de berömda cykliska pilarna för återvinning då du stöter på behållare som är gjorda av polyetentereftalat eller PET. Det är den kemiska föreningen bakom enstaka drycker användning Flaska för öl och läsk, behållare för vegetabilisk olja, jordnötssmör, och salladsdressing, flaskor munvatten, och brickor ugn. De flesta tillverkare föredrar detta material eftersom det är lätt att återvinna, lätt och billig.
  2. Nummer 2 är tilldelat HDPE eller högdensitetspolyeten. Detta är en pålitlig kemisk förening som används för förpackning av varor som juice flaskor, kannor mjölk, rengöringsmedel hushåll, schampo, skräp och påsar, spannmål liners box, och baljor yoghurt. Det innebär minskad risk för urlakning.
  3. PVC eller V (Vinyl) äger numret 3. Det finns ofta i medicinsk utrustning, klart livsmedelsförpackningar, tråd mantling, fönsterputsmedel, flaskor tvättmedel, schampo, och ugnsformar olja. PVC kan hantera slitage involverad i vittring vilket det ofta förknippas med rörledningar, fönster, och sysslor rangerbangård. När den tillverkas det finns möjlighet dioxin läcka eftersom den består av klor. Låt inte maten kontakten PVC under tillagningen. Bränning bör undvikas eftersom det ökar risken för toxinexponering.
  4. The Number 4 platsen tillhör LDPE eller låg densitet. Det möjliggör för välbehövlig flexibilitet att ge vika för tillverkning av möbler, mattor, kläder, toto hänger lös, bröd och frysta påsar mat, torra Städ och klämbara flaskor. Det har nyligen accepterats som en del av de vanliga fastighetsnära återvinning program.
  5. Om du ser Number 5 på plastbehållaren då du är i kontakt med den kemiska föreningen känd som polypropen eller PP. Det anses för sin höga smältpunkt därför det har till uppgift att skapa objekt som medicin flaskor, flaskor sirap, sugrör, kapsyler, containrar yoghurt och ketchupflaskor. Sakta har det satte sig i återvinning scenen.
  6. Varumärket frigolit eller PS (Polysterene) upptar Number 6. Dess tjänster knackade på för att producera kött brickor, engångstallrikar och koppar, bär-out behållare, väskor CD, äggkartonger, och flaskor acetylsalicylsyra. Även om det har kritiserats för att vara svåra att återvinna och riskerna i samband med potentiellt toxin urlakning till mat, är det få sakta förtroende återvinningsföretag.
  7. Förespråkarna för återvinning till att inga stenar lämnas orörd. Diverse plast är förknippade med nummer 7. Detta är platsen för otaliga plaster som inte kan slutgiltigt belägna i de ovan nämnda kategorierna. Polykarbonat placeras i denna kategori. Det är en förening som har haft hälsoproblem på grund av närvaron av potentiella hormonstörande. Skottsäkra material, solglasögon, tre-och fem-gallon vatten, datorlådor, nylon, och tecken är några av de produkter som är kopplade med denna kategori.

Koder fastställdes att hålla flödet av saker smidigt. Använd dem därför att göra din del i att göra världen till en säkrare och hälsosammare plats att leva i.