E2r

Hur du använder cyanursyra i en pool

Vad är sommaren utan simning

Vad är sommaren utan simning? Naturligtvis, med de bästa upplevelserna sommar simning kommer den något mindre roligt delen: att bevara och vårda poolen. Om du är ägare av poolen, är chansen, är du redan medveten om med den typ av arbete som går in mot dess underhåll. En av de genvägar som finns till ditt förfogande är att använda cyanursyra för din pool. Om du vill veta mer om detta, här är några riktlinjer för dig att komma ihåg:

  • Vet vad cyanursyra är. Cyanursyra är en typ av kemisk förening som arbetar för att skydda klor från att förstöras av solen. Detta är ett nödvändigt komplement till klor i poolen eftersom klor är mycket känsliga för solens ultravioletta strålar.
  • Vet de andra namnen för cyanursyra. Om du vill söka efter cyanursyra, vet att det kan gå genom många andra olika namn. Till exempel kan det också kallas balsam, stabilisator, CYA eller isocyanurater. Vissa klorprodukter också redan innehåller cyanursyra, dessa typer av klorprodukter kallas cyanurater. Minns detta, men: även om din klor redan innehåller cyanursyra, skulle du fortfarande behöver separat sätta in cyanursyra eftersom spårmängder i din pool inte tillräckligt skyddar klor från att skadas av solen.
  • Veta när man ska lägga cyanursyra. Experter rekommenderar att du har din pool testas en gång i månaden med pool proffs så att de kunde ge dig råd om du skulle behöva lägga cyanursyra till din pool. Vet att de rekommenderade beloppen för cyanursyra i poolen är mellan 30 till 80 ppm (parts per million).
Om, säg, du är en ägare av en utväg, kanske du upptäcker att du köper dina egna testutrustningar som skulle gör att du kan testa det i Isocyanursyra nivåerna i bassänger är värt investeringen. Annars kan det dock vara mer praktiskt att bara ha din pool testats av en professionell en gång i månaden.
En tumregel är att du definitivt skulle behöva lägga cyanursyra till din pool varje gång du tömmer den och börja om på nytt med kranvatten.
  • Följ noga instruktionerna. Det är mycket viktigt att du följer instruktionerna på etiketten för att undvika misstag. Detta är speciellt sant när det gäller den mängd kemikalier som du kommer att sätta i. Vet att om du lägger för mycket cyanursyra (mer än 80 ppm), finns det inget sätt att sänka sina nivåer andra än att tömma poolen helt och göra om proceduren. Oftast är det rekommenderat att du försöker att inte gå nära de 80 ppm nivåer, eftersom klor tabletter eller granulat som du vill lägga in innehåller vissa mängder av cyanursyra.
Ett annat viktigt skäl för att inte sätta för mycket cyanurinsyra på din pool är att det kan leda till klor för att förlora sina desinficerande egenskaper.
  • Vet alternativ till cyanursyra. Bortsett från cyanursyra, kan du också effektivt använda andra kemikalier såsom kalciumhypoklorit eller natriumhypoklorit.
Hur du använder cyanursyra i en pool. Vet vad cyanursyra är.
Hur du använder cyanursyra i en pool. Vet vad cyanursyra är.

Eftersom det finns många dimensioner att upprätthålla hygien och over-all säkerhet en swimmingpool, är det ändå bäst att du får rekommendationer från en professionell pool tekniker och få hans råd om de bästa underhåll. När du får tips, skulle du sannolikt kunna hantera din poolens underhåll själv. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!