E2r

Hur du använder fräsar

Routern är ett oumbärligt verktyg för alla seriösa möbelsnickare

Routern är ett oumbärligt verktyg för alla seriösa möbelsnickare. Den används främst för att urholka trä. Routrar är mycket mångsidiga verktyg som används i gjutning trä, skapa trimmar och mycket mer. Fräsar är kopplade till routern för att skapa en viss typ av design. rockler.com Dessa bilagor kommer i en mängd olika former och storlekar.

Här är hur du kan använda en router lite i träbearbetning.

  • Välj fräs enligt dina träbearbetning behov. Fräsar finns i olika former och storlekar. Vissa kan rout din trä i en rak sätt. Andra skär en skåra (fals) på trä kant. Det finns routrar bitar för speciella applikationer. Välj bland de många typer som finns.
  • Kläm fast trä. Om du har en handdriven router måste du slå ner träet så att den inte rör sig alls. Den exponerade kanten (lossas sidan) är den sida där du kommer att använda routern. Använd lämpliga klämmor för att hålla virket stadigt. Annars använder en router tabell med routern fäst vid den att göra det lättare för dig.
  • Välja rätt spännhylsan. Storleken på hylsan är baserad på storleken på din valda fräs är skaft. Skaft kommer i kvartal och halv tum. Spännhylsor kommer också i två storlekar för att passa skaften. Kontrollera storleken på fräs s skaft och få lämplig storlek spännhylsa för det.
  • Installera bit. Ta bort routern bas att exponera hålet där du kommer in fräs och hylsa. Sätt in fräs i hylsan. Nästa, installera enheten i själva routern. Dra åt bit / hylsan montering för hand. Sedan få två nycklar för att hålla enheten med. Använd dessa för att dra enheten ytterligare. Passformen bör sitta tätt.
  • Sätt tillbaka basen. När hylsan och fräs installeras tätt, fäster basen av routern igen. Se till att den klickar på plats.
  • Kontrollera routern höjd. Kontrollera att höjden på routern är rätt för lite höjd. Justera routern höjd om det behövs.
  • Bär skyddsutrustning. Routrar är högt trä arbetsredskap som orsakar damm och flis att flyga i alla riktningar. Sätt på skyddsglasögon, en mask och öronmuffar att skydda din från damm och ljudet.
  • Använd routern med lite. Anslut routern och slå på den. Håll routern ordentligt och börja routing från vänster till höger. Följ denna riktning eftersom routern bladet vänder åt andra hållet. Routing från höger till vänster kommer inte att ge dig en ren, mjuk snitt. Beroende på vilken bit du använder kan du behöva göra flera passager med routern för att få den rätta snittet eller indrag på trä.
  • Tips: När du köper fräsar, köpa högkvalitativa de som, med korrekt användning, kommer att stanna skarp i många år. Hög kvalitet fräsar är korrekt utformade och göra bättre snitt med mindre vibrationer.

Hur du använder fräsar. Välj fräs enligt dina träbearbetning behov.
Hur du använder fräsar. Välj fräs enligt dina träbearbetning behov.

Det finns helt enkelt för många olika typer av fräsar är tillgängliga för träbearbetning. Du kan även begära skräddarsydda bitar för att särskilda design du vill ha på din trä. Fräsar är enkla att använda, särskilt om du har en routingtabell. När du använder en router för träbearbetning du kommer att undra varför det tog så lång tid för dig att få en.