E2r

Hur du förbereder din vattenledningar fryser på vintern

Dina vattenledningar är känsliga för skada under vintern, när kylan är skyldig att frysa vattnet och brast röret. Vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att förhindra att detta happening.Here är några tips för att förbereda dina vattenledningar fryser på vintern.

Hur du förbereder din vattenledningar fryser på vintern. Insisterar på att rören hålls inomhus för alla hus som bara byggs.
Hur du förbereder din vattenledningar fryser på vintern. Insisterar på att rören hålls inomhus för alla hus som bara byggs.
  • Isolera dina rör. Undvik att vänta till sista minuten och stormen har närmat innan du isolerar din vattenledningar. När vintersäsongen är nära, resa till din lokala järnaffär och köpa isolering, och följ sedan instruktionerna för att skydda dina rör. En provisorisk isolering system med hjälp av filtar att linda runt rören. Den instängda luften inuti vecken i tyget kommer att vara några grader varmare än den exponerade luft, reducerande frost. Övervaka vattenledningar som med jämna mellanrum får fryst varje år och återanvända sin isolering när det behövs.
  • Insisterar på att rören hålls inomhus för alla hus som bara byggs. Nya husägare kan planera för sina vattenledningar måste hållas inomhus. Om entreprenören insisterar på att bygga några av rören utanför murarna och bara isolera dem, vägra hans förslag och hålla fast vid din övertygelse.
  • Låt din kranar dropp. Låt åtminstone en kran att droppa vatten för att hålla flödet igång. Strömmande vatten är mindre känslig för isbildning än stilla vatten. För att förhindra att droppande ljud från irriterande du placera en handduk eller trasa under kranen för att dämpa ljudet.
  • Öppna alla skåp som innehåller rör. Kontrollera skåp under dina sänkor. Genom att öppna skåpen, du låter inomhus värme för att få tillgång till dem och hindrar isbildning.
  • Stäng av yttre rören. Spåra källan av vattenröret och hitta den ventil som stänger det. Om du inte kan spåra huvudventilen använder ventilen ligger nära vattenmätaren. Detta kommer att förhindra mer vatten från att rinna in Öppna kranar och låt vattnet rinna tills rören är tomma. Utför denna procedur när det finns ett strömavbrott och vatten inte längre flödar.
  • Planera därför om du lämnar ditt hus för vintern. Om du planerar att ta en semester i varmare klimat, se till att rören är tomma och vattnet ventilerna är stängda för varaktighet. Du kan behöva lämna din värmare på under hela din semester, med termostaten justeras till över 55 grader. Be en granne att kolla upp dina rör under tiden.
  • Överväg tina frusna rör. Var mycket försiktig upptining ut redan frusna rör. Använd endast varmt vatten att hälla mot rören. Undvik att hett eller kokande vatten, vilket kan orsaka en snabb metall expansion som kan leda till bristningsgränsen. Undvik att öppen eld eller elektrisk utrustning på röret: kokande vatten kan bryta fram och skålla människor i närheten, eller släck de elektriska ledningarna och orsaka elektriska stötar.

Genom att vidta åtgärder för att förhindra dina rör från att frysa, du slipper frostsprängning som vintern fortskrider. De besparingar som du gör från att inte ersätta skadade rör är värt besväret du tar som vinter fortskrider.