E2r

Hur du ger dina betongplattor ett nytt liv

Färg tvätt uteplatser och stigar

Den stora fördelen med detta förfarande är att det kan appliceras på plattor som redan har fastställts, liksom icke-lagda plattor.

Steg 1

Hur du ger dina betongplattor ett nytt liv. Späd emulsionsfärg.
Hur du ger dina betongplattor ett nytt liv. Späd emulsionsfärg.

Späd emulsionsfärg Späd en mängd emulsionsfärg -. Lämplig för utomhusbruk - med vatten till andelen ungefär trekvart emulsion till kvart vatten. Siffrorna är inte kritisk, det beror hur porös cement yta är att du målar. Färgen ska vara tunn nog att när de tillämpas det verkar ojämn. Detta bör säkerställa att det är tillräckligt tunt för att delvis tränga in i ytan, vilket ger en god tangent på cementen.

Denna illustration visar plattorna i processen för att målas. Notera den ojämna yta, vilket innebär den utspädda färgen är bara rätt konsistens.

Steg 2

Måla varje platta individuellt. Om plattorna redan lagd vara noga med att inte bli blöt färg på murbruk eventuella skarvar. Denna illustration visar plattan i processen för att tvättas bort.

Steg 3

Färg tvätt uteplatser och stigar. Måla varje platta individuellt.
Färg tvätt uteplatser och stigar. Måla varje platta individuellt.

Låt färgen torka. Efter färgen är torr, lätt gnugga över målade ytor med en svamp slipkloss, ta bort huvuddelen av färgen och bara lämnar det i urtagen. Håll ytan våt som du arbetar tvätta bort bort färgen när du går

OBS: När färgen har torkat det inte kommer att färga fogarna någon omålad plattor när det gnuggas av och tvättas ner.

Om korrekt sätt, kommer färg på obestämd tid och kommer inte att bära bort eller skal, även under de mest extrema väderförhållanden. Bilden visar den färdiga produkten.

Clive är en etablerad deltid författare illustrerade artiklar för tidningar. Clive är också en tillverkare av konkreta ornament - nu pensionerad. Det finns andra sätt att dekorera betong - se författarens andra artiklar