E2r

Hur du gör din egen ekologisk trädgård spruta

Ekologisk trädgård spray kan hålla din trädgård fri från skadedjur utan användning av skadliga kemikalier. Du kan även göra en hemmagjord sprut med gemensamma kök ingredienser som lök, vitlök och hot peppers. Här är hur du gör din egen ekologiska trädgård sprutning:

1

. 1 Välj ett recept enligt dina sjukdomsfria repellerande behov Det finns många recept på ekologisk trädgård sprayer tillgängliga,. Var och en har ett specifikt syfte. Till exempel kräver en för tärning en lök och sedan blötläggs i vatten över natten. Detta kommer att skydda dina växter mot bladlöss. Det är säkert att använda på mat, eftersom lök lukt och smak inte kommer att absorberas av växten. Andra kräver het pepparsås och hackade vitlöksklyftor, se till att undersöka om sådana ingredienser kommer att ge en lukt eller smak på dina växter innan du använder dem på frukt, grönsaker eller örter. En enkel tvål och vatten spray kan användas för att döda många fel på dina växter, och det kommer inte att göra växterna smakar konstigt.

Hur du gör din egen ekologisk trädgård spruta. . 1 välj ett recept enligt dina sjukdomsfria repellerande behov.
Hur du gör din egen ekologisk trädgård spruta. . 1 välj ett recept enligt dina sjukdomsfria repellerande behov.

2. Blanda sprayen. Blanda sprayen enligt instruktionerna. Beroende på de använda ingredienserna, kan du behöva anstränga den före användning, för att förhindra den från att täpper till munstycket på sprayflaska. Många ekologiska trädgård sprayer innebära att man med en mixer för att blanda ingredienserna. När blandningen är färdig, häll i en sprayflaska. Se till att tydligt märka flaskan, eftersom många ekologiska trädgård sprayer kan se ut precis som vatten.

3. Spraya dina växter

3. Spraya dina växter. Vid sprutning dina växter, se till att vara mer noggrann än att bara imma topparna på bladen. De flesta trädgård skadedjur lever på undersidan av bladen, så se till att få alla ytor i anläggningen. Du kanske också vill spraya en del av marken runt växterna.

4. Spraya igen om det behövs. Flesta sprayer bör användas dagligen, även om vissa kommer att vara effektiv om den används varannan dag eller ens varje vecka. Till skillnad från de flesta konventionella bekämpningsmedel, kommer dessa hemgjorda sprayer brytas snabbt. Tillämpa ofta, särskilt efter att det har regnat. De flesta typer av hemmagjorda trädgård sprayer kommer att pågå en månad eller två innan du måste blanda en annan sats. Beroende på ingredienserna kan sprayen behöva kylas mellan användningarna.

3. spraya dina växter. 3. spraya dina växter.
3. spraya dina växter. 3. spraya dina växter.

Hemlagad trädgård sprayer ofta beroende kryddstark mat eller personer med starka lukter att stöta bort trädgården skadedjur. Dessa organiska lösningar är mycket säkrare än kommersiella bekämpningsmedel, särskilt om du planerar att äta något från din trädgård. Dessa alternativa sprayer kommer inte att orsaka någon skada för husdjur, bin, eller fåglar som kan befinna sig i din trädgård. Dessutom är de ofta mycket billigare än kommersiellt tillgängliga skadedjur repellenter. Ett annat organiskt sätt att avvärja skadedjur i din trädgård är att plantera örter med skadedjur-visande egenskaper.