E2r

Hur du gör din gräsmatta grönare utan att anställa gräsmatta

Anställa en professionell professionell gräsmatta tjänsten kan vara mycket dyrt

Anställa en professionell professionell gräsmatta tjänsten kan vara mycket dyrt. Korrekt underhåll och kunskap i gräsmattan vård kan ge dig stora besparingar. En djup grön matta av friska gräs kan uppnås på en budget om du tar dig tid att förstå vattning och gödsling behov särskilda gräs som du har i din gräsmatta. Nedan följer några tips som du kan använda.

  1. Vet vilken typ av gräs mix som kommer att frodas bäst i din klimatzon. Det finns flera arter av gräs som är anpassade för kallt klimat och varma klimat.
  2. Förbered din jord först. Ta gräsmatta halm som kan förhindra att ditt gräs från att växa normalt, fäst i marken och får välbehövlig vatten för att hålla den grön och frisk.
  3. Överväga att installera ett bevattningssystem om du har en stor gräsmatta och reglera vattning schema för din gräsmatta. Ställ det att vattna jorden varannan dag under våren och sommaren. Den bästa tiden att vattna din gräsmatta kommer att bli efter att solen gått ner och marken hunnit svalna. Vattnet kommer att kunna stanna längre på jorden och avdunstar på morgonen.
  4. Klippa din gräsmatta på rätt höjd. Klipp gräset när de är 3 till 3 ½ inches tall. Klipp endast cirka en tum från toppen av grässtråna när säsongen är varmare. Om du har råd med det, få en mulching gräsklippare som kommer att minska de trimmade bladen till små bitar som du kan lämna på toppen av din gräsmatta att omvandlas till mull. Klipp din gräsmatta efter 19:00 och aldrig klippa när gräset är vått. Håll bladen av klipparens vässade varje 2 klippsessioner att skära grässtrån cleanly. Sänk klippaggregatet när vädret blir att svalna. Ställ den på en ännu lägre inställning på hösten så att gräset kan klippas kortare under hösten för att förhindra bildandet av snömögel om grässtråna är längre och clumped tillsammans.
  5. Använd rätt typ av gödselmedel rekommenderas för den typ av gräs du har planterat på din gräsmatta. Har butiksbiträde lära dig en korrekt tillämpning, när man ansöker och hur mycket gödsel du bör gälla. Läs tillverkarens information för mer klargörande. Gödselmedel bör tillämpas 3 till 4 gånger per år.
  6. Applicera ogräs och skadedjur avskräckande lösning för att hålla gräset grönare och friskare.
  7. Tillämpa förebyggande åtgärder när vissa delar av din gräsmatta utvecklat några bruna fläckar. Detta tyder vanligen på förekomsten av insekter, mögel och svamp. Behandla dessa områden lokalt med rekommenderade herbicider och pesticider.
  8. Vissa gräsmattor kan komprimeras under från konstant användning. Tänk kärna luftning innan hösten sätter in och innan den slutliga gödslingen för året. Gräset klipps kort för att få den klar för vintermånaderna. Detta kommer att lossa jord jord och ge mer syre, vatten och näringsämnen ner för att nå ner till gräsrötterna.
Hur du gör din gräsmatta grönare utan att anställa gräsmatta. Förbered din jord först.
Hur du gör din gräsmatta grönare utan att anställa gräsmatta. Förbered din jord först.

Förbereda din matjord, välja rätt mix av grässorter, rätt gödselmedel, planerad vattning och höger klipphöjdslägen för de olika årstiderna kommer att säkerställa att du har en härligt grön gräsmatta som kommer att bli avundade av dina grannar utan att anlita professionell grönyteskötsel.