E2r

Hur du gör ditt liv grönare

Grönt är det nya svarta

Grönt är det nya svarta. Detta innebär att alla har fått vara mer miljömedvetna, oavsett ålder, storlek eller demografiska. Going green betyder inte att du måste se över ditt sätt att leva. Med små enkla steg kan du göra en dramatisk inverkan på miljön, så att du kan lämna ett mindre kolavtryck på jorden.

Här är enkla saker du kan göra just nu för att göra ditt liv grönare.

Hur du gör ditt liv grönare. Säkra ditt hem från drag.
Hur du gör ditt liv grönare. Säkra ditt hem från drag.
  • Plantera ett träd. Alla vet att våra skogar snabbt urholkas. Om du planterar ett träd, kan du hjälpa luftkvaliteten i ditt hem och grannskap. Om du inte har en gård att plantera ett träd, stödgrupper som kan plantera det åt dig. Du kan också omge ditt hem med krukväxter istället. Förbättra kvaliteten på luften i ditt hem genom att gröna levande inuti och börja ansluta tillbaka till naturen. Om alla på planeten planterade bara en träd, skulle vi kunna ersätta alla träd vi har skurits ner.
  • Öppna ett fönster. Stäng av luftkonditioneringen och öppna ett fönster i stället. Freon är roligt under sommaren, men det är dödligt för miljön. Det bidrar till gifter i luften. Dessutom, den mängd energi som krävs för att driva en luftkonditioneringsapparat förbrukar värdefulla resurser. För att hålla ett rum svalare, persienner använda eller draperier som blockerar värmen och solens strålar.
  • Säkra ditt hem från drag. En dragig hem är en energiineffektiva hem. Gå runt ditt hem och kontrollera tätningarna runt dina dörrar och fönster för eventuella förslag. Re-täta de områden där du hittar några. Detta kommer att avsevärt minska den mängd energi du använder för att värma ditt hem. Också använd naturligt solljus för att värma upp ett rum.
  • Använd en tvättstuga linje. Om du bor i ett varmt eller soligt klimat, inte använda torktumlaren. Istället få lite nylonrep från järnaffär och göra en tvättstuga linje. Du kan enkelt torka dina kläder utanför och skära ner på elräkningen avsevärt. Använda solenergi när du kan. Det kommer också att hålla dina kläder luktar bättre och dina vita ser vitare. Bäst av allt, det är gratis!
  • Stäng av kranen. Åtgärda eventuella läckor runt ditt hem och spara jordens mest värdefulla resurs. När den inte används, stäng av kranen. När du är i duschen, stänga av kranen medan du löddring och helt enkelt slå på den igen när du är redo att skölja. Undvik bad och välja snabb 3-5 minuters duschar istället. Använd ett kök timer i badrummet för att hålla reda på tiden om du måste. Ju snabbare din dusch, desto mindre vatten du kommer att använda.
  • Gå eller cykla när du kan. Koldioxidutsläpp från fordon är en stor förorening i någon stad. För snabb resor, använd dina fötter! Det kommer att hjälpa dig hålla sig frisk och det sparar på energi och bränsle. Om du måste använda din bil, konsolidera alla dina resor så att du bara behöver gå ut en gång. Detta sparar inte bara bränsle och energi, men också din tid.
  • Segregera ditt skräp. Placera din organiskt avfall i en kompost eller använda enheten sophantering i diskhon. Om du kastar din vått avfall som matrester, går det till deponi där det skapar metanutsläpp som lägger till hålet i ozonskiktet och ökar den globala uppvärmningen. Om du kan kompost, kommer du inte bara minska dina sopor skapar du också grogrund för dina växter.
  • Återanvända och återvinna. När du segregera dina sopor, gå vidare och återvinna vad du kan. Hitta nya användningsområden för saker. Gör krukor ur gamla mjölk kannor eller kartonger. Ta med dina aluminiumburkar och gamla tidningar till en återvinningsstation.

Skär ner på avfall så att du kan leva lite grönare

Skär ner på avfall så att du kan leva lite grönare. I själva verket mer energieffektiv och miljömedveten du är, desto mer pengar du sparar. Så gå grönt betyder bra saker för planeten, och fler gröna nackar i plånboken.