E2r

Hur du tar hand om en grus uppfart

Din uppfart kan ge en första inblick i hur du värderar utseendet och känslan i ditt hem. Om du är en av de få som har en grus uppfart, då måste du veta hur lätt det kan gå från underbart stenlagd uppfart till en rufsig röra. Du måste göra din del för att hålla vad du omsorgsfullt har byggt i gott skick för att hålla dig en lång tid.

Hur du tar hand om en grus uppfart. Din uppfart bör inrättas för att hindra vatten från att samlas.
Hur du tar hand om en grus uppfart. Din uppfart bör inrättas för att hindra vatten från att samlas.
  1. Av den enkla grejer, om du ser grus stenar som går över linjen du har satt upp för uppfarten, omedelbart sopa dem tillbaka innanför linjen.
  2. Din uppfart bör inrättas för att hindra vatten från att samlas. Den mellersta delen av uppfarten bör inrättas högre från resten att ha vattnet rinna av ordentligt. Detta kallas centrum kronan.
  3. Om du har dräneringsdiken på sidan av uppfarten sedan se till att du alltid rena och har krossade stenar på den för att kontinuerligt ta in vatten. Det ska alltid vara tillräckligt djup för att absorbera det vatten som kommer från uppfarten.
  4. Minns hur enkelt och billigt att du gjort en tråkig uppfart ser ganska bra med grus? Då måste man veta att upprätthålla denna typ av uppfarten är inte lätt. Det kommer en dag att bli en härva av smuts och ogräs. För att undvika detta måste du rensa ut ogräset en gång i veckan. Få en spray som tar bort ogräs från någon trädgård butik. Detta är en förebyggande åtgärd, men kommer inte att garantera fullständig ogräsbekämpning.
  5. Om det finns envisa ogräs på uppfarten, häll kokande vatten över ogräset. Det är miljövänligt och kan spara några tior.
  6. Under hösten blir det svårare att upprätthålla en grus uppfart. Bladen skall förskingra runt området och på toppen av din grus. Bästa man kan göra här är att få en lövblåsare, kommer det att ta bort alla blad som är tillräckligt lätt för att tas ut. Det kan finnas mer än ett par blad fastnat på platser så du har inget annat val än att kratta ut dem.
  7. Kratta dock kommer att orsaka förskjutning av grus så du måste kratta dem tillbaka till sin vanliga plats. Se till att du plattar området att levla med de andra opåverkade grus. Om du inte kan göra detta manuellt kan du få ett vägt metallram som kan ge dig en bättre finish.
  8. Om du ser några hål, fyll den så snart du kan. Fyll gropar omedelbart med sand. Du kan toppa det med grus som lägger mer på toppen och sedan utjämna det genom att ha din bil passerar genom området.
  9. En dag kommer din grus uppfart förlora sin utjämning. Det är oundvikligt så du skulle behöva vidarebefordra gruset och göra om allt.

Att upprätthålla en grus uppfart tar tid och ansträngning

Att upprätthålla en grus uppfart tar tid och ansträngning. Om du gör detta rutinmässigt men kommer du spara ytterligare några år för kostsam reparation. Du behöver bara ta hand om detta område så det skulle vara en välkomnande syn varje gång du kommer hem.