E2r

Hur förbereda ditt hus för naturkatastrofer

Även om du kanske inte vill det, kan ditt hus vara en bland många att drabbas av en naturkatastrof. Oavsett om det är en jordbävning, storm eller översvämning, kan en grundlig förberedelse gå långt för att skydda ditt hem och familj från olycka.

Här är några tips för att förbereda ditt hem för en naturkatastrof.

  • Placera akuta verktyg inom strategiska områden. Installera brandvarnare i varje rum och schemalägga en årlig förändring i batterier. Förvara brandsläckare på tillgängliga platser och ladda dem varje år. Uppdatering första hjälpen-kit i din nödsituation skåp. Håll ficklampor nära huvudingången sätt. Du bör kunna hämta de nödvändiga akuta verktygen inom sekunder efter en naturkatastrof slår.
  • Lagra viktiga dokument och objekt i vattentäta behållare. Du har bara några minuter att dra ut dina saker när en brand bryter ut. Genom att lagra oanvända poster i stora plastbehållare, kan du få en stor mängd ut med en enda resa. Märk dessa behållare och försegla dem med tejp för att förhindra att vatten från brandslangar eller översvämningar från att sippra in
  • Fylla på akuta ransoner. Köp stora mängder konserver och vatten på flaska och sedan lagra dem i skafferiet. Naturkatastrofer brukar stänga försörjningsleder, lämnar hela samhällen med begränsade ransoner. Genom att lagra din egen försörjning, kommer du inte att konkurrera med knappa försörjning på efterdyningarna, så att du kan fokusera på din nästa steg.
  • Upprätthålla en generator. Strömavbrott är vanligt under kriser, och din förmåga att kommunicera kommer starkt beroende av el. En generator kommer att förse dig med ström så länge du har flera dagar till ett värde av bränsle. Ladda upp dina enheter hela tiden. Undvik dränera din makt på hög energisnåla hushållsapparater som kylskåp, tv-apparater och luftkonditionering.
  • Försvara dig mot fientliga element. Brottslingar kommer att dra fördel av instabilitet, och polisen kommer att hämmas av den totala förstörelsen. Skaffa ett vapen som en pistol, och sedan lära sig att använda den. Andra självförsvar verktyg som muskotblomma och tasers kan avskräcka marodörer. Försök att avråda dessa element med hot och skriker innan man tar till våld. Trip larm kan vara användbara skrämma bort inkräktare och installera dubbla lås på dörrar kan hindra deras entré.
  • Förbered en evakuering väska. Ibland, när en katastrof slår ditt samhälle, är det enda alternativet för att lämna ditt hem på ett ögonblick. Alltid ha en betydande väska på klar som är fylld med akuta kläder, kontanter, proviant, vatten, mediciner och verktyg som ett multiverktyg, ficklampa och mobiltelefon med laddare. Låt familjemedlemmarna göra detsamma. Under en nödutrymning, har alla hämta sina väskor och montera på en i förväg utvald område i närheten, sedan vidare till uppdrag evakuering centrum. Låsa alla dörrar, stänga av huvudströmmen och gas och se till att husdjur inte är fångade insider.

Hur förbereda ditt hus för naturkatastrofer. Placera akuta verktyg inom strategiska områden.
Hur förbereda ditt hus för naturkatastrofer. Placera akuta verktyg inom strategiska områden.

Med dessa åtgärder, kan du alltid svara på naturkatastrofer omedelbart och vara i en bättre position för att återvinna jämfört med andra. Alltid vara på redo när de värsta scenarierna strejk.