E2r

Hur hänga gardiner

Ett av de enklaste men mest effektiva sätt att ge ett rum ett nytt utseende är genom att ändra gardinerna. En gardin ändrar aura av ett rum. Förutom estetik värdet, gardiner är också praktiskt användbart. De kan lägga värme under vintern eller kan minska värmen i en varm sommardag. De kan också lägga mysterium eller snarare avskildhet till ett rum. Men innan du kan njuta av alla dessa gardin förmåner, måste du veta hur man hänga gardiner först.

Först av allt

Hur hänga gardiner. Installera sak där gardinen hänger.
Hur hänga gardiner. Installera sak där gardinen hänger.

Först av allt bör du välja rätt design och höjden på gardinerna för rummet. Välj den design som bäst passar rummet. Tänk på möbler i rummet, färgen på väggen, fönstret och andra föremål display i rummet.

Bestäm hur du ska hänga gardiner

Bestäm hur du ska hänga gardiner. Du bör överväga struktur gardinerna för detta. Gardiner med sydda delar för gardinstång bör naturligtvis använda gardinstänger. Gardiner som bara har utrymmen för gardin krokar ska hängas med krokar. En mindre gardinstång kommer att behövas för att hänga denna typ av gardin. Det finns också en annan typ av gardin som måste hängas genom att infoga en sträng eller en tråd genom utrymmet mellan gardintyg.

Du är redo att hänga gardinen om du har alla rätt verktyg och rätt material för projektet. Här är vad du bör göra:

Bestäm hur du ska hänga gardiner. Gardinstänger brukar komma med sina två punkter som kommer att hålla stavarna.
Bestäm hur du ska hänga gardiner. Gardinstänger brukar komma med sina två punkter som kommer att hålla stavarna.

Installera sak där gardinen hänger. Detta är nödvändigt, särskilt om det är första gången du hänga en gardin på den del av väggen. Oavsett om du kommer att använda gardinstänger eller snören, måste du korrekt och noggrant installera två punkter som kommer att hålla saken. Du vill inte bli frustrerad över den bristfälliga anpassningen av din gardin. Så se till att du har installerat de två punkterna korrekt.

Gardinstänger brukar komma med sina två punkter som kommer att hålla stavarna

Gardinstänger brukar komma med sina två poäng som kommer att hålla stavarna. För stråkar och ledningar behöver du krokar eller spikar. Krokar är säkrare än naglarna, dock.

Häng gardiner

Häng gardinerna. Om du ska använda gardinstång, måste du sätta in staven genom de små tyg ringar. För gardiner som behöver krokar, se till att du har en komplett uppsättning av krokar för balanserad gardin hängande. Du kommer att hänga denna typ av gardin genom att hänga hakarna från stången.

Samtidigt

Samtidigt gardiner med en sydd gånger på toppen måste hängas med snöre eller tråd. Du kan också använda gardinstång om det passar. Helt enkelt passera stången genom utrymmet mellan vecket. Om du ska använda sträng, bättre binda strängen till en säkerhetsnål så att du lätt kan passera den genom rymden. Ledningar, å andra sidan, måste vikas på spetsen för enkel passerar också.

Nu är din gardin klar för upphängning

Nu är din gardin klar för upphängning. Gör den slutliga touch för gardinerna. Fäst draperier, lägga till några band eller knyt några gardiner. Gör som du vill och gillar att göra sista touch.

Glöm inte att kolla hur din nya gardin ser på avstånd. Det bör vara hur du planerat att det ska vara.

Slutligen, kan du koppla av i ditt rum som ser ut som helt nya. Tack för enkla hjälp från dina extra gardiner, och naturligtvis, din nya gardin hängande skicklighet.