E2r

Hur hänga gardiner runt franska dörrar

Franska dörrar är utsökt på egen hand

Franska dörrar är utsökt på egen hand, men de rätta gardinerna kan ge det ett helt nytt utseende. Gardiner råd speciellt du integritet och skydd från nyfikna ögon. Men till skillnad från fönster, dörrar öppnas och stängs ofta, och gardiner som inte är strategiskt eller korrekt hängde kan bli en olägenhet. Det finns många kreativa sätt att försköna din franska fönster. Du kan välja flowy draperier, moderna rullgardiner, eller ens nyanser. Oavsett vad du väljer, hittar du att följande steg gäller för nästan alla typer:

  • Perfect match. Före allt annat, mäta storleken på dina dörrar. Ta del av det område där du planerar att fästa stavarna för dina gardiner. Bestäm om du vill att gardinerna är knutna till de övre och nedre delarna av dörren, eller på väggen ovanför dörrarna. Om du tänker för det förstnämnda, anser några inches bidrag på vardera sidan av dörren. Om du har valt att bifoga dina gardiner till själva dörren, inkludera några inches på vardera sidan av glasfönster i din mätning.
  • Para stången med gardinen. När du har bestämt dig för vilken stil att använda, är det dags att gå och köpa ditt material! När du köper stavar (eller gardiner), se till att de passar in i varandra. Det är bäst att köpa båda på samma gång så att du kan testa om stavarna passar i gardin höljen.
  • Gör ditt varumärke. Innan du borrar några permanenta hål i din dörr eller vägg, mäta och rita in var du planerar att hänga dina stavar. Se till att stavarna kommer att hänga rakt. Du vill inte sneda gardiner.
  • Förbered dig på att montera dina stavar genom att borra ett litet hål. Att göra detta kommer att kräva mindre ansträngning från dig när det är dags att skruva stängerna i. När du har gjort detta, montera ena sidan av stången, lyft gardinerna i, och sedan avsluta skruva den andra änden. Om du har valt att hänga gardiner till själva dörren, kom ihåg att montera de nedre stängerna på samma sätt som du monterade de bästa stavarna. Upprepa på den andra dörren.
  • Anpassa dina gardiner. Om du känner dig extra listig, kan du hoppa över shopping för gardiner och leta efter tyg som fångar ögat. Använd dina mätningar, få rätt längd på tyget. För längden, tillsätt 1,5 inches i båda ändar, och för bredden, skär dubbla storleken på fönstren. Lägg foder, fåll kanterna och göra fickorna / höljen. För att göra höljena, vik kanten en fjärdedel av en tum, sedan en halv tum, och sedan sy. Upprepa på undersidan av tyget och voila! Handplockade och handsydda gardiner för att perfekt matcha ditt hus!
  • Lägg till lite stil på dina gardiner med band eller stilrena klipp. Om du vill låta solen skina in på en särskilt trevlig dag ut utan att helt dra tillbaka dina gardiner, plocka ut något att hålla tillbaka dina gardiner. Det kan vara en trevlig lacy band att knyta runt mitten av dina gardiner för en peek-a-boo effekt, eller krokar för att hålla dina gardiner på plats på endera sidan av fönstret.

Hur hänga gardiner runt franska dörrar. Para stången med gardinen.
Hur hänga gardiner runt franska dörrar. Para stången med gardinen.

Med dessa tips kommer du att kunna få den personliga integriteten och skyddet du vill utan att offra artisteri av din franska dörrar.