E2r

Hur hänga jackan efter strykning kostym

Strykning kan vara ganska tröttsamt uppgift, särskilt om du har slitit hårt för att få alla de envisa rynkor ut. Så inget kan vara mer irriterande än att spendera din dyrbara tid att få din kavaj helt skrynkelfri, hänga upp för framtida bruk, bara för att det halta och tyvärr ser när du äntligen behöver bära den. För att undvika en sådan olägenhet, här är några tips för att hänga upp din kavaj på rätt sätt:

Hur hänga jackan efter strykning kostym. Dräkter är speciellt gjorda.
Hur hänga jackan efter strykning kostym. Dräkter är speciellt gjorda.
  • Gör snålar inte. Din kavaj är inte en vanlig plagg. Den är gjord av något mer känsligt material och kan vara dyra att reparera, särskilt om det finns inblandade stoppningar. En viktig faktor är hangaren. Billiga tråd galgar kan lämna jackor halta eller få dem att hänga på fel sätt, vilket i sin tur kan bilda rynkor, särskilt när pressas hårt i din garderob. Värst av allt, kan det förstöra formen av ditt kavaj. Axlar en jacka är det som gör eller bryter sin form, så att investera i galgar som kommer att hålla sin form bör vara din prioritet. De bästa galgar att använda är robusta, breda sådana med stoppning för att stödja axlarna av jackan. Hängare med rätt stöd kan också hjälpa till att hålla din jacka i bättre form. Trä hängare skulle vara ett bra val. Se till att galgar passar perfekt. Hängare som är för stora kan sträcka tyget och fördjupningar orsak i ärmarna närheten axlarna, medan galgar som är för små kan orsaka axlarna sag.
  • Utrymme att andas. Lämna gott om utrymme i din garderob för din jacka. Undvik examensplugg det mellan andra kläder. Detta sätter press på din jacka och friktionen kan dra och slita på det, vilket gör att förlora sin form under förvaring.
  • Töm dina fickor. Speciellt om föremålen är tunga. Lämnar dessa poster i fickorna under förvaring kan väga ner på din jacka och vanställa den.
  • Klä din kavaj. Köp en fin och hållbar plagg väska för att skydda din jacka. Detta kommer att hålla damm och andra obehagliga partiklar av dig jackan. Det kommer också att bidra till att vädra ut din jacka efter tvätt och strykning för att hålla fukt från att fastna i. Om du planerar att lagra din kostym under en längre tid, se till att ditt plagg väska är specifikt för detta ändamål. Ett annat alternativ är att hålla dem i lufttäta vakuumpåsar, speciellt om den kommer att hållas i skåpet för en lång tid.

Dräkter är speciellt gjorda

Dräkter är speciellt gjorda med hjälp av högre kvalitet tyg och är oftast tyngre än andra klädesplagg. Kavajer är vanligtvis också dyrare än andra bitar av kläder, som lämplig vård är påkallad. Kemtvätt är ett måste, i motsats till vanliga maskintvätt, men se till att inte ha dem rengjorda alltför ofta. De starka kemikalier slits ut fibrerna i din kostym. Så länge du rengöra och lagra dina kostymer rätt sätt, kan du vara säker på att det kommer att tjäna dig i många år framöver.