E2r

Hur isolera ditt varmvattenberedare

Vattentankar är förvaringskärl vanligtvis används för att lagra vatten. Akvarier, lagringstankar och bärbara vattentankar är några av de typer av vattentankar ofta används. En vattentank ger lagringsutrymme för dricksvatten, bevattning, brandbekämpning, jordbruk och boskap, kemisk tillverkning och matlagning liksom många andra möjliga lösningar. Bärbar vattentank är en hopfällbar tillfällig tank som används för reserven lagring av vatten i brandbekämpning, katastrofhjälp och militära tillämpningar

Vattentankar består av olika material såsom polyeten plast

Hur isolera ditt varmvattenberedare. Vattentankar består av olika material såsom polyeten plast.
Hur isolera ditt varmvattenberedare. Vattentankar består av olika material såsom polyeten plast.

Vattentankar består av olika material såsom polyeten plast, plast polypropylen, glasfiber, betong, sten och stål. De flesta av de varmvattenberedare finns i källare, service rum eller garage, kontinuerligt underhåll 40 eller fler liter varmvatten som alltid är redo för användning. Men bibehålla varmvatten förbrukar mycket energi och blir kostsamt.

För att spara på elräkningar kan du minska temperaturen på varmvattenberedaren. Upprätthålla vatten med en temperatur på över 120 grader är ett slöseri med energi, och det finns risk att någon kan av en slump blir bränd.

Isolerande din varmvattenberedare är ytterligare ett steg du kan ta för att spara energi och minimera kostnaderna för el. Du kan använda en varmvattenberedare isolerande kit som består av en isolerande glasfiber filt med stark plast och band av värmetåligt tejp för att fästa på plats glasfiber filt runt varmvattenberedare. Några varmvattenberedare isolerande kit innehåller rörisolering används för att isolera varma vattenledningar.

Hur isolera ditt varmvattenberedare.
Hur isolera ditt varmvattenberedare.

Här är hur du kan isolera din varmvattenberedare:

 1. Rensa upp utrymmet kring din varmvattenberedare för att underlätta rörligheten.
 2. Ta bort alla remmar eller hängslen anslutna till vattentanken innan du börjar göra din isolering och se till att du sätter band eller hängslen tillbaka till vattentanken när du är klar isolerande säkra tanken på plats.
 3. Kontrollera att den yttre delen av vattentanken är rent. Tvätta toppen av vattentanken väl annars bandet inte kommer att fastna på.
 4. Bestäm mätningar av din varmvattenberedare.
 5. Använda din tjänst kniv och baserat på de mått du har, skär isoleringen filt. Sätt några tum extra ersättning på isoleringen filt så att du kan täcka vattentanken helt.
 6. Prova om filten passar och bestämma var den isolerande filt ska överlappa.
 7. Skär isolerande glasfiber från topp till botten, där de isolerande filtar kommer att överlappa varandra.
 8. Täck varmvattenberedare med isolerande filt och fäst den med tejp.
 9. Med dina sax klippa öppningar för att möjliggöra enkel kontroll av tryckavlastning på dräneringsventiler.
 10. Den isolerande filt bör fästas på toppen av tanken och försegla överlappning åsen från topp till botten.
 11. Med vatten rörisolering gjord av skum, linda de första 10 eller så fötter varmvatten rörledning strömmar ut ur din tank.
 12. Sätt tillbaka eventuella stärkande eller band.

Genom att minska mängden värme som går förlorad genom väggen på din varmvattenberedare, kommer du att spara mycket energi och pengar.