E2r

Hur lägga tegel gatstenar

Det finns inget riktigt lika elegant som en trottoar eller uppfart som är täckt med tegel gatstenar. Brick gatstenar kan se lätt att installera, eftersom de inte hålls på plats med betong, men det faktiskt tar flera steg för att korrekt lägga tegel gatstenar. Här är några steg som du måste följa för att kunna placera tegel gatstenar i din uppfart.

Hur lägga tegel gatstenar. Tillsätt grus och sand.
Hur lägga tegel gatstenar. Tillsätt grus och sand.
  • Lägg kantning. Först av allt måste du säkra längden på område som du kommer att täcka med tegel gatstenar med bård. Den kantning är helt enkelt en träbit som kommer att hålla sanden och gruset på plats. Det kommer i huvudsak rutan i stenläggningen och den underliggande grus och sand. Annars kommer sanden strömma ut utan kantning. Du kommer helt enkelt att behöva ta träplankor och skär dem i strimlor som är lång nog för att täcka tjockleken av tegelstenarna och de sex inches av grus och sand. Därför bör remsorna vara cirka nio inches tall. Använd insatser för att stödja kantning runt omkretsen.
  • Tillsätt grus och sand. När du har lagt till den kantning, är ditt nästa steg att lägga till i gruset i det område som har förseglats av med kantning. Gruset bör vara ungefär 04:56 inches i tjocklek. Du kan använda så skyffel för att placera grus i och sedan använda en rake för att platta till grus. När du har fyllt området med grus, är nästa steg att lägga på lite sand. Sanden bör vara minst tre inches tjock. Se till att du köper extra sand, eftersom sanden tenderar att komma in i hålen i gruset. Sanden kommer att fungera som kudde som kommer att stödja de gatstenar. Gruset kommer att hålla sanden från att röra.
  • Lägga tegel. När marken är beredd, är nästa steg att lägga i tegel. Se till att du anser att riktningen av tegelstenarna, som vanligtvis ska vara i samma riktning som solljus. Också hålla tegel mönster i åtanke. Det finns några tegel bitar som har ganska komplexa mönster som är utformade för att hålla blocken från att flytta. Även om dessa är lite svårare att installera, är de vanligtvis säkrare och mer stabil på lång sikt.
  • Fäst tegel på plats. När du har lagt tegelstenarna på plats, är nästa steg att köra en vibratorplatta över blocken. Plate vibratorer kan hyras i de flesta hårdvara butiker. Vad dessa göra är att använda vibration att sjunka tegelstenarna i sanden så att tegelstenarna kommer att hållas på plats av sanden.
  • Sopa igenom tegelstenarna. När du har kört plattan vibrator genom hela murverk, är det sista steget att använda en bra gammal kvast pinne för att avlägsna överskottet sand som kan ha blivit fördrivna som du använde plattan vibrator.

Med dessa steg bör du kunna skapa en fancy uppfart täckt med tegel gatstenar. Be en vän att hjälpa dig i att lägga tegelstenar, så att du kommer att kunna avsluta projektet snabbare.