E2r

Hur man bibehåller en tigersåg

En tigersåg är en av de bärbara motorsågar som är handhållna i naturen. Det är tunga eftersom det kan såg igenom några av de hårdaste material i konstruktionen såsom metall, sheetrock och hårt trä. Den tillåter en användare att skära ned större bitar av material till mer hanterbara och mindre storlekar lätt. Det är definitivt ett bra verktyg runt huset för mindre byggnadsarbeten.

Naturligtvis

Givetvis, som alla andra motordrivna anordning är tigersåg inte underhållsfri. Om du vill att den fungerar som den ska vara varje gång du behöver det, måste du ta hand om det ordentligt. Ta hand om den ordentligt förlänger livslängden på verktyget och se till att det kommer att kunna skära igenom vad du behöver för att ändra storlek. Här är några snabba tips på hur man tar hand och underhålla din tigersåg.

Hur man bibehåller en tigersåg. Håll avtryckaren gratis.
Hur man bibehåller en tigersåg. Håll avtryckaren gratis.
  • Granska handboken. Detta är definitivt ett måste. Den återgående såg du köper kom med det och det är starkt rekommenderat att bläddra igenom den innan du hanterar verktyget. Manualen kommer att lära dig hur man monterar verktyget samt ge dig information om den korrekta användning. Det kommer att ge dig korrekt teknik med avseende på dess underhåll, från smörjande av dess komponenter till skärpning av de olika bladen.
  • Få det smörjas. Varje driven apparat behöver smörjning någon gång under drift. Samma sak med den tigersåg. Tekniskt sett borde en ny enhet smörjas nog att pågå ca 6 månader, förutsatt att du använder den hela tiden. Som sagt det skulle vara klokt att smörja den minst två gånger om året beroende på din användning. Du kan göra det själv eller så kan du få det gjort av tillverkarens servicecenter. Det senare är bättre eftersom du kommer ha dem för att ge full service såsom städning, smörjning och delar kontroll och byte.
  • Håll avtryckaren gratis. Din tigersåg är som en pistol. Den har en avtryckare. Denna trigger, som egentligen är en switch, måste vara fri och obehindrad. I vissa fall kan du skära genom material som har klibbig skräp på den. Denna speciella skräp kan hitta sin väg till avtryckaren som kan hindra dess fria rörlighet. Självklart kommer du inte att detta ska ske så se till att alltid kolla upp det och rengör den vid behov.
  • Håll huvudet rent. Oavsett vad du skär, oavsett om det trä, metall, asfalt eller blad rock, en hel del skräp säkert kommer att hitta sin väg in i fram-och återgående såghuvudet. Detta är inte något du vill ha. Det rekommenderas starkt att hålla huvudet så rena som det kan vara. Du kommer definitivt vill rensa upp efter varje användning. Återigen, följ instruktionerna i manualen om hur du gör detta.

Tekniskt

Tekniskt sett är det mycket lämpligt att ta med tigersåg till servicecentret för underhåll runt en gång per år. Men om du känner att du kan följa manualen till punkt och pricka, så är du välkommen att göra det själv. Hursomhelst, kommer ditt verktyg behålla en längre livslängd genom att göra alla dessa.