E2r

Hur man blandar cement: blandare och redo mix

Tänk blanda cement är lätt? Tänk igen

Tänk blanda cement är lätt? Tänk igen. Även om det inte hjärnkirurgi, kan det vara en svår uppgift som kräver en viss grad av precision för maximal prestanda. Cement är ett bindemedel som används i samband med sand, vatten och aggregat (krossad sten) för att skapa murbruk och / eller betong. Du behöver cement för olika projekt - för att ställa fundament för trall eller staket, för att fylla en trottoar eller att lappa en fläck i ditt hus stiftelse. Om du gör ett projekt som kräver betong eller murbruk program, måste du veta hur man blanda cement som obligationer material tillsammans.

Hur man blandar cement: blandare och redo mix. Material: portlandcement.
Hur man blandar cement: blandare och redo mix. Material: portlandcement.

Här är hur du blandar cement.

  1. Material: portlandcement Detta är ren cementblandning.. Du kommer att behöva köpa tillräckligt sand och aggregat för att matcha mängden cement du köper (i rätt proportioner) för att blanda i. Läs baksidan av tillverkarens etikett för att hitta förhållandet sand mixa och matcha de belopp som behövs för projektet vid handen. Detta är det billigaste alternativet för att skapa en betong eller murbruk, men det innebär mer fysiskt arbete och tid. Om projektet är stort, detta är den mest kostnadseffektiva vägen, men förbereder musklerna för ett träningspass. Den grundläggande formeln för ett blandningsförhållande är 1 del portlandcement, 1 del sand, och 1 del krossad sten, mängden vatten för att lägga är inte så entydigt - tillsätta tillräckligt med vatten, så att blandningen inte är alltför blöt och inte alltför torrt - lite som kakmix. Vissa produkter anger hur mycket vatten du använder per påse.
  2. Material: förblandad betong och murbruk. Bestäm vilken typ av blandning du behöver. Dessa blandningar innehåller all sand och aggregat du behöver för jobbet. Allt du behöver göra är att blanda den torra färdiga innehåll blandning cement med vatten. Se till att du köper murbruk för jobb som kräver murbruk och betong för de jobb som kräver konkreta - i nästan alla fall, är de inte utbytbara.
  3. Var man kan köpa? aggregat och sand: Dessa material kan hittas i butiker trädgård utbudet. De säljs av kubikmeter. Fråga en expert i butiken för att hjälpa dig med att få rätt proportioner för uppgiften.
  4. Var man kan köpa? kalk: Om du behöver murbruk eller betong för att ha maximal vidhäftningsförmåga, kommer du vill lägga till kalk. Kalk kan köpas i trädgården grossist butiker också.
  5. Med en mixer: Du kan köpa en liten trumma mixer cement för cirka 300€ dollar eller mindre. Det är en maskin som är perfekt för små till medelstora jobb: patch arbete, fyllning del av en trottoar, fylla i stiftelsen. Jobb som en uppfart fyllning eller i marken poolen är inte lämpliga uppgifter för mixern. För stora jobb som detta, anlita en kommersiell lastbil.
  6. Utan en bländare. Det är möjligt att gå utan att använda en bländare. Detta tillvägagångssätt bör användas endast för mindre projekt. Det kan vara en krävande procedur - mix är tung. Bara försöka processen sans blandaren om projektet kräver mindre än 10 kubikmeter blandat material. Du behöver olika utrustning än om du har en mixer. Använd rätt förhållande torrt material och tillsätt vatten som du blandar. Använd en hållbar glättaren mosa och blanda materialen tillsammans. Kom ihåg att cement torkar, så du behöver för att slutföra projektet i tid. Var noga med att blanda det belopp lämplig för din uppgift.
  7. Säkerhet. Cementblandning innehåller kalk, som är ett farligt material. Se till att du arbetar i ett ventilerat utrymme. Undvik att röra den torra blandningen med händerna så mycket som möjligt. Använd handskar och en mask under processen.

Nu vet du hur att blanda cement

Nu vet du hur att blanda cement. Om du planerar att göra detta på egen hand, se till att läsa tillverkarens etikett så att du använder rätt material och proportioner för blandningen. Lycka till!