E2r

Hur man bygger en cement vägg

Oavsett ändamål du kan ha för din cement vägg

Oavsett ändamål du kan ha för din cement vägg, bygga det själv är ett annat sätt att utforska din manlighet. Ibland behöver det för att förhindra att vatten från den närliggande bäcken från att komma in i din bakgård under ett kraftigt regn. Eller ibland behöver en cement vägg att separera din Lanai från stora matsalen.

Hur man bygger en cement vägg. Konstruera formuläret.
Hur man bygger en cement vägg. Konstruera formuläret.
  1. Förbered den plats där cement väggen kommer att byggas genom att gräva ett dike upp till den del av väggen. Diket måste vara bred för att tillåta utrymme för arbete.
  2. Konstruera formuläret. Formen består av plywood, som kommer att fungera som en form där cementen kommer att lämnas ut. Den plywood måste mätas för att matcha den slutliga storleken av väggen. Du behöver också några spikar för att fixa formen. Det föreslås att den plywood beläggas med motorolja så att det blir lätt att ta bort när cementen torkas.
  3. När formuläret är monterad i diket bör förstärkningsprofilerna också vara redo. Dessa stänger används för att ge styrka till väggen. Kör förstärkningsprofilerna i marken minst var 18 inches från varandra.
  4. Häll cementen. Det finns färdigblandad cement som kan köpas, eller du kan ha det blandade själv om väggen inte är så lång. Medan den blandade cementen hälls ut formuläret med armeringsjärn, har någon att vara stampande det att skicka luftbubblorna ur den blandade cement. Använd en drift för att platta till den övre ytan av den blandade cementen.
  5. Låt cementen torka upp. Ta sedan bort de former. Ditt jobb är klart.

Idag med stigande byggkostnader

Idag med stigande byggkostnader, det blir mer och mer kostsamt att ha dina cement väggar utförs av en entreprenör eller ett hus byggare. Men om du är säker på att du kan se skillnad mellan vad som är vacker och snygg från fattiga hantverk och hemsk byggnadsstilar, vad du kan göra är att hyra konkreta former och färdigblandad cement. Du behöver bara någon som kan ge bra instruktioner och någon som förstår och uppskattar processen.

Bygga en cement vägg kan också göras av personer vars kompetens är stenarbeten. När du ser dessa människor arbetar, verkar de bara spela, men efter ett tag kommer du att se vad de har gjort. Dessa är expert människor som älskar att arbeta även när ingen tittar på det arbete de har gjort.

Som vi har beskrivit, bygga en cement vägg är ganska lätt

Som vi har beskrivit, bygga en cement vägg är ganska lätt. Det är lätt för dem som bara ser utan erfarenheten av att göra det. Det finns en stor skillnad mellan att observera och uppleva. När du observerar, verkar arbetet vara mycket lätt och enkel. Men när du gör det själv, kommer du att uppleva att arbeta med tung utrustning och svårigheten att uppföra armeringsjärn och montering formulären. För en kontorist, kan bygga en cement vägg inte vara för dig. Låt experter göra jobbet åt dig, för en avgift förstås.