E2r

Hur man bygger en grind från behandlade träpanel

Om du har en trä privatliv staket tillverkade av behandlat virke paneler

Om du har en trä privatliv staket gjorda av behandlade träpaneler, kan du enkelt bygga en matchande grind från vänster över material. Du kanske har köpt partiet intill och vill ha enkel tillgång till det trots redan uppföra ett staket. Ha det bort kan vara kostsamt och kommer att vara ett slöseri med en rätt bra staket. Med lite ved och de rätta verktygen, kan du slå rätt på via ditt staket och göra en dörr. Här är hur man bygger en grind från behandlade träpaneler:

Hur man bygger en grind från behandlade träpanel. Att bestämma storleken av grinden.
Hur man bygger en grind från behandlade träpanel. Att bestämma storleken av grinden.
  • Samla ditt material. För detta arbete behöver du extra behandlade träpanel, en borrmaskin, en cirkelsåg, träskruv, skyddsglasögon, ett band mätanordning, gångjärn gate, en grind spärren och en grind handtag. Var försiktig när du använder sågar och borrmaskin.
  • Att bestämma storleken av grinden. Bestäm hur stor du vill att din grind ska vara. Ta din mätapparat och mäta bredden på din föreslagna grinden. Kontrollera att porten är några inches kortare än resten av stängslet. Undersök träpanel och avgöra var bäst lägga till en ny grind. Se till att, oavsett om du bygger grinden i ett gap mellan dina staket eller sätter in den i staketet att det passar perfekt. Det måste handla om en halv av en tum av utrymmet mellan porten och de intilliggande panelerna trä på båda sidor. Du kan behöva din såg för att skapa tillräckligt med utrymme för porten.
  • Klippa ut en grind. När du är klar med dina mått, markera din behandlat trä panel så att du har en synlig kontur av grinden. Använd en vinkelhake för att guida dig. Använd sedan din såg för att skära ut porten. Du bör skära igenom de vertikala strejkvakter bara. Guide den ordentligt och stadigt, vill du inte att göra ett misstag eller förlora kontrollen över sågen.
  • Göra stag. Du kommer att behöva göra ett stag för din port så att den inte hamnar slapp. Mät från den övre högra hörnet på din port till det nedre vänstra hörnet och sedan måste du ta en bit trä som är ungefär lite kortare än detta så att du kan montera den diagonalt mellan de två hörnen. Använd en borrmaskin för att skruva den på baksidan av porten. Lägg två träbitar till toppen och botten av den bakre grinden horisontellt för att bilda ett "Z"
  • Skapa porten. Ta din gate gångjärn och skruva fast dem i ansiktet på din grind. Se till att du har gångjärn på toppen och botten av samma sida av ansiktet på din grind. Lyft upp den till rätt läge och har någon att hålla den på plats. Det måste vara några inches ovanför marken. Fäst gångjärnen till den intilliggande staketstolpe. Se till att de skruvas på tätt. Fäst låsmekanismen och du är klar.

Göra förbättringar av fixturer runt ditt hus är lätt om du vet hur man gör det. Följ stegen ovan och du också kan bygga en grind från behandlade träpanel utan att behöva kalla in hjälp.